Partnerzy portalu
Tomasz Billik pracuje nad planem inwestycji Heliosa w Pasibusa fot. materiały prasowe

Tomasz Billik pracuje nad planem inwestycji Heliosa w Pasibusa

Od początku 2019 r. projektowaniem działalności spółki Helios na rynku gastronomicznym i nadzorem nad nią zajmuje się Tomasz Billik. Jako dyrektor ds. rozwoju biznesu gastronomicznego pracuje obecnie m.in. nad planem inwestycji Heliosa w markę Pasibus.

Autor: horecatrends.pl Data: 01 kwietnia 2019 16:14

W styczniu br. Tomasz Billik, po wielu latach w Agorze, dołączył do zespołu spółki z jej grupy kapitałowej – Heliosa. Jako dyrektor ds. rozwoju biznesu gastronomicznego Helios S.A. odpowiada za realizację planów spółki dotyczących obecności na rynku gastronomicznym. Zajmuje się m.in. poszukiwaniem nowych, atrakcyjnych konceptów i doborem najbardziej perspektywicznych, a także budową struktury działalności gastronomicznej w grupie Helios i nadzorem nad nią. Jest zaangażowany m.in. w projekt inwestycji Heliosa w markę Pasibus. Wcześniej – jeszcze w Agorze – brał udział w tworzeniu pierwszego projektu Heliosa na rynku gastronomicznym, czyli działalności spółki Foodio Concepts prowadzącej autorskie koncepty gastronomiczne; obecnie czuwa nad jej rozwojem operacyjnym.

Od lutego 2019 r. w Agorze pracuje Jakub Bojan, który jako dyrektor działu nowych przedsięwzięć w Agorze zajmuje się m.in. opracowaniem koncepcji nowych inwestycji Grupy Agora i analizą otoczenia branżowego – także pod kątem wyboru perspektywicznych obszarów rozwoju. Bierze też udział w procesach transakcyjnych, jak choćby w przeprowadzonej w lutym br. transakcji nabycia przez Agorę 40% udziałów w spółce Eurozet. Jakub Bojan pracuje ściśle z zespołem prawnym oraz z zarządem Agory, przede wszystkim z Anną Kryńską-Godlewską, która nadzoruje pion Nowe Przedsięwzięcia.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Tomasz Billik pracował w Agorze S.A. ponad 11 lat, odpowiadając m.in. za procesy akwizycyjne w obszarze nowych przedsięwzięć – jako menedżer ds. transakcji, a wcześniej starszy analityk. Dotychczas brał udział w projektach rozwojowych Grupy Agora, m.in. związanych z obecnością na rynku telewizyjnym poprzez Metro TV i Stopklatka TV. Jest członkiem rady nadzorczej spółki Foodio Concepts z grupy Helios, a także nowego podmiotu Step Inside, powołanego w związku z planem inwestycji w markę Pasibus. Ukończył Szkołę Główną Handlową w Warszawie oraz Wyższą Szkołę Biznesu – National Louis University w Nowym Sączu.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz