Partnerzy portalu
Tomasz Jakubiak otwiera restaurację w Sopocie: Są propozycje, których się nie odrzuca fot. materiały prasowe TVN

Tomasz Jakubiak otwiera restaurację w Sopocie: Są propozycje, których się nie odrzuca

Już dosłownie za chwilkę ruszy restauracja "Jakubiak w Sopocie". O swoim nowym projekcie opowiedział nam Tomasz Jakubiak, znany szef kuchni, prezenter telewizyjny, autor książek o tematyce kulinarnej.

Autor: PM, www.horecatrends.pl Data: 19 czerwca 2019 08:52

- Są propozycje, których się nie odrzuca - Sopot jest jedną z nich. Mój przyjaciel, który miał w tym miejscu restauracje zapytał czy nie chciałbym przejąć lokalu.... była to naprawdę łatwa decyzja - mówi w rozmowie z Horecatrends.pl, Tomasz Jakubiak.

Nowy lokal mieści się na terenie Stadionu Lekkoatletycznego przy ul. Wybickiego w Sopocie.

Jak zaznacza Jakubiak, to miejsce, które przez swoje położenie, pod samym lasem, budzi wyłącznie pozytywne odczucia. - Mam nadzieję, że każdy będzie się tak tutaj czuł - rodzinnie, ciepło, wyjątkowo. Miejsce na ucztę i na kolacje we dwoje, na imprezę i na wyciszenie. Naprawdę, nie wierzę że ktoś może przejść obok tego miejsca obojętny - mówi.

Tomasz Jakubiak, jako znany szef kuchni i prezenter nie narzeka na brak czasu, a jednak zaangażował się w nowy projekt.

- Sam nie wiem kiedy śpię, ale na całe szczęście gotowanie wciąż jest moim sposobem na odpoczynek, więc prowadząc warsztaty, gotując, jeżdżąc po Polsce tak naprawdę wypoczywam. Tęskniłem za własną restauracją. Gar Jakubiaka był bliski mojemu sercu i chce drugi raz stworzyć taką atmosferę... tym razem w Sopocie. Nie umiem chyba żyć, nie mając miejsca, w którym mogę się spotykać z ludźmi i czerpać od nich energię - tłumaczy nam w rozmowie.

Zapytaliśmy też czy otoczenie, okolica musi współgrać z całym konceptem restauracyjnym i jak to wyglądało w przypadku konceptu "Jakubiak w Sopocie".

- Może nie musi, ale powinna. Na pewno w moim przypadku największe znaczenie ma mój program - chcę, żeby moja restauracja była z nim tożsama. Bardzo wiele rzeczy robimy sami - mój szef kuchni zajmuje się kiszonkami, robi naprawdę niezwykłe przetwory. Sami wędzimy ryby i mięsa, cała reszta będzie od lokalnych producentów i dostawców. To ma być kawałek Polski na talerzu, ale z moim akcentem, podkręcone i zakręcone smakiem. Przepraszam, ale aż mam ciarki, tak się nie mogę doczekać :) - mówi Tomasz Jakubiak.

Sezonowość i lokalność to znaki rozpoznawcze kuchni i programów kulinarnych Tomasza Jakubiaka.

- Od wielu, wielu lat dokładam swoją cegiełkę, aby edukować Polaków w kwestii tego co mają dosłownie pod własnym nosem. To jest zdrowe, pyszne, świadome. "Jakubiak w Sopocie" będzie miejscem, gdzie mam nadzieję, będę zarażał tym gości jeszcze mocniej. Sami spróbują i doświadczą różnicy w produkcie. Wiele przetworów będzie można u nas kupić - tłumaczy.

- Podsumowując - zapraszam wszystkich do mojego domu i serca :) - dodaje Tomasz Jakubiak.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.