W odrestaurowanym Starym Dworcu w Katowicach 4 kwietnia otworzyła się pizzeria z pizzą neapolitańską Olio.
To trzeci lokal pod tym szyldem - po Gliwicach i Krakowie.
W menu Olio w Katowicach znajdujemy wybór pizza rossa i pizza bianca. Do tego bruschetta, focaccia, sałaty i oliwki. Jest też menu z sześcioma pizzami sezonowymi.
Na deser bombardino z bitą śmietaną, tiramisu, mascarpone-Nutellą i sernik ricotta-oreo. Jest też ciambella Nutella - deser do podziału na kilka osób.
W menu z napojami m.in. napary, lemoniady, włoskie napoje, spritzery i koktajle.
Wnętrza pizzerii Olio wyróżniają nietypowe dla lokali z pizzą kolory - pudrowy róż i dodatki - ratanowe dodatki i meble. Tak jest i w Katowicach. Olio w Gliwicach, Krakowie i Katowicach mają te same piece Manna Forni Napoli, które różnią się tylko kolorem. W Gliwicach i Katowicach są białe, w Krakowie w kolorze rose gold - dodatkowo pizzeria mieści się w różowej kamienicy.
Czytaj też: W Olio kochają pizzę neapolitańską i pudrowy róż
Jak mówiła horecatrends.pl Ilia Komornicka, pomysłodawczyni i właścicielka marki Olio, jeszcze w 2022 r. ma powstać Olio w Bielsku-Białej, w planach na 2023 r. jest otwarcie pizzerii we Wrocławiu. I to nie koniec planów.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.