Twórca sieci kebabów otworzył bengalską restaurację w Polsce



wyborcza.pl - 02 listopada 2021 10:40


Właściciel sieci kebabów Zahir Islam otworzył w Łodzi pierwszą w Polsce bengalską restaurację Ryżowa Buła.

Zahir Islam jest obecnie właścicielem 120 punktów serwujących kebaby w założonej przez siebie sieci Zahir Islam. 

Twórca sieci kebabów otworzył bengalską restaurację

Jego kolejny projekt biznesowy to restauracja Ryżowa Buła serwująca tradycyjne dania kuchni bengalskiej z daniami kuchni indyjskiej.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

W ofercie można znaleźć takie dania jak keema curry mutton, czyli mieloną baraninę z mlekiem kokosowym, pastą pomidorową i groszkiem, paneer malaikormavege, czyli ser paneer z mlekiem kokosowym, pastą pomidorową, imbirem, czosnkiem, migdałami i kolendrą, pasta z bakłażanów, pierożki samosa lub dos, czyli chrupki naleśnik z mąki ryżowej serwowanego z wytrawnymi sosami. Są także dania z wołowiny, piersi kaczki i jagnięciny.

Do dań podawana jest ryżowa bułka, bo ryż to podstawa bengalskiej kuchni.