Partnerzy portalu
Tydzień Kuchni Polskiej: Co zaserwuje KonCi by Sebastian Cichy? Tydzień Kuchni Polskiej: Co zaserwuje KonCi by Sebastian Cichy?

Tydzień Kuchni Polskiej: Co zaserwuje KonCi by Sebastian Cichy?

Autor: Anna Wrona Data: 14 listopada 2022 09:40

Restauracja z kuchnią polską w autorskim wydaniu szefa Sebastiana Cichego KonCi by Sebastian Cichy w Bolszewie zaprasza na Tydzień Kuchni Polskiej.

KonCi by Sebastian Cichy na Tygodniu Kuchni Polskiej

Jak przyznaje Sebastian Cichy, dziś warto stawiać na kuchnię polską.

Tradycja i regionalizm zachowany w naszych daniach jest tym, czym możemy i powinniśmy się chwalić. W naszej restauracji łączymy nowe techniki z tradycyjnymi recepturami dań i przepisów z dawnych książek

Sebastian Cichy, KonCi by Sebastian Cichy w Bolszewie

W ramach festiwalowego menu  KonCi by Sebastian Cichy proponuje zestawy w cenie 119 zł

Menu A:

ZUPA: Krem z palonego selera, sałatka z selera naciowego, olej szczypiorkowy, kompresowana rzodkiewka

DANIE GŁÓWNE: Risotto z kalafiora, granat, burak, chipsy z sera Bursztyn

DESER: Kakaowa tarta ze śliwkami, lody lawendowe, sos malinowy

Menu B:

ZUPA: Krem z brukwi i dyni, ziemniaki z ogniska, kwaśna śmietana

DANIE GŁÓWNE: Polędwiczka wieprzowa, mus z czerwonej cebuli, puree ziemniaczane, sos z dzikiej borówki, pocorn z kaszy sorgo

DESER: Malinowy ptyś, kruszonka migdałowa, krem z serem mascarpone, maliny, sos miętowy

Tydzień Kuchni Polskiej: Jak zarezerwować festiwalowe menu?

Aby wziąć udział w festiwalu, należy wybrać na stronie tydzien-kuchni-polskiej.pl  restaurację, w której chce się dokonać rezerwacji, dzień i godzinę, liczbę osób oraz menu i opłacić voucher. Po dokonaniu tych formalności, na wskazany przez uczestnika adres e-mail wpłynie potwierdzenie dokonania rezerwacji oraz przypomnienie o terminie degustacji, na dzień przed terminem wizyty w lokalu.

Tydzień Kuchni Polskiej 2022: Do kiedy?

Tegoroczna edycja Tygodnia Kuchni Polskiej odbywa się w dniach 11-20 listopada 2022.

Do udziału zaproszono najlepsze restauracje i szefów kuchni z całego kraju. Festiwal skupia się na odnajdywaniu dawnych receptur, promowaniu regionalnych smaków i edukacji miłośników dobrego jedzenia poprzez rozpowszechnianie historii kuchni polskiej.

Aby uczcić obchody odzyskania przez Polskę Niepodległości w 1918 r., restauracje zapraszają na 3-daniowe biało-czerwone menu w cenie 69 zł, 99 zł lub 119 zł.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz