Partnerzy portalu
Tydzień Kuchni Polskiej w Czerwonym Wieprzu [ZDJĘCIA]

Tydzień Kuchni Polskiej w Czerwonym Wieprzu [ZDJĘCIA]

Autor: Anna Wrona Data: 16 listopada 2022 13:28

Restauracja Czerwony Wieprz, jedna z najstarszych warszawskich restauracji, której korzenie sięgają początków XIX w., zaprasza na biało-czerwone menu w ramach Tygodnia Kuchni Polskiej organizowanego przez Makro Polska.

Czerwony Wieprz na Tygodniu Kuchni Polskiej

Restauracja Czerwony Wieprz w Warszawie w ramach Tygodnia Kuchni Polskiej organizowanego przez Makro Polska do 20 listopada zaprasza na biało-czerwone menu. Cena zestawu to 119 zł.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

W Menu A znajdują się:

PRZYSTAWKA: Tatar wołowy Sezonowana wołowina, kremowe żółtko, szalotka, masło truflowe, marynowane pieczarki, chipsy ziemniaczane, majonez z czarnego czosnku

DANIE GŁÓWNE: Polędwiczka wieprzowa QAFP Selekcjonowana wieprzowina, kapusta z grochem, sos z zielonym pieprzem, ziemniaki z rozmarynem

DESER: Szarlotka „Złota polska jesień” wypiekana z jesiennych jabłek Antonówka i Szara Reneta, podawana z lodami waniliowymi.

Menu B to:

ZUPA: Wegetariańskie flaczki z boczniaków siekane boczniaki, gotowane w bulionie z warzywami korzeniowymi i majerankiem, wegetariańska interpretacja tradycyjnych flaków wołowych

DANIE GŁÓWNE: Pierogi z serem i truflą Ręcznie lepione pierogi, wiejski twaróg, trufla, duszona cebula, natka pietruszki

DESER: Szarlotka „Złota polska jesień” wypiekana z jesiennych jabłek Antonówka i Szara Reneta, podawana z lodami waniliowymi

Do obu wersji menu restauracja podaje wodę Cisowiankę i herbatę zimową English Breakfast z malinami.

Tydzień Kuchni Polskiej: Jak zarezerwować festiwalowe menu?

Aby wziąć udział w festiwalu, należy wybrać na stronie tydzien-kuchni-polskiej.pl  restaurację, w której chce się dokonać rezerwacji, dzień i godzinę, liczbę osób oraz menu i opłacić voucher. Po dokonaniu tych formalności, na wskazany przez uczestnika adres e-mail wpłynie potwierdzenie dokonania rezerwacji oraz przypomnienie o terminie degustacji, na dzień przed terminem wizyty w lokalu.

Tydzień Kuchni Polskiej 2022: Do kiedy?

Tegoroczna edycja Tygodnia Kuchni Polskiej odbywa się w dniach 11-20 listopada 2022.

Do udziału zaproszono najlepsze restauracje i szefów kuchni z całego kraju. Festiwal skupia się na odnajdywaniu dawnych receptur, promowaniu regionalnych smaków i edukacji miłośników dobrego jedzenia poprzez rozpowszechnianie historii kuchni polskiej.

Aby uczcić obchody odzyskania przez Polskę Niepodległości w 1918 r., restauracje zapraszają na 3-daniowe biało-czerwone menu w cenie 69 zł, 99 zł lub 119 zł.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz