Fabryka Norblina na warszawskiej Woli poszerza swoją ofertę gastronomiczną o kolejne restauracje. Do najemców kompleksu dołączyły Bocca Ristorante & Pizzeria, SOUL on the grill oraz restauracja Paradiso.
Powierzchnia poświęcona kulinariom zajmuje w Fabryce Norblina już ponad 10 tys. m kw. powierzchni, docelowo znajdzie się na niej 37 lokali. Obecnie działa ich 31.
Do najemców kompleksu dołączyły Bocca Ristorante & Pizzeria z włoską kuchnią i pizzą neapolitańską wyrabianą według tradycyjnych receptur oraz SOUL on the grill - serwujący amerykański comfort food m.in. burgery, żeberka czy steki prosto z grilla. W pierwszych dniach czerwca działalność rozpoczęła restauracja Paradiso z kuchnią międzynarodową - czytamy w komunikacie prasowym.
Za kilka dni swoje podwoje w jednym z historycznych budynków otworzy legendarny warszawski tex-mex - Blue Cactus. W najbliższych tygodniach ofertę urozmaicą także Dary Natury - Pijalnia Ziół oraz lodziarnia Good Lood.
Jak podaje Fabryka Norblina, łącznie z nowymi konceptami powierzchnia gastronomiczna obiektu wyniesie ponad 10 000 m kw., co czyni ją największą tego typu strefą w Polsce.
W związku z sezonem ogródkowym na terenie kompleksu pojawiło się także dodatkowych niemal 500 miejsc dla gości poszczególnych barów i restauracji znajdujących się w historycznych budynkach kompleksu.
Wystartowała również Letnia Scena Fabryki Norblina. W każdy weekend do połowy września w uliczkach Fabryki Norblina rozbrzmiewać będzie muzyka na żywo, wykonywana przez artystów reprezentujących najrozmaitsze gatunki muzyczne. To kolejna inicjatywa Fundacji Fabryki Norblina, mająca na celu wsparcie młodych talentów. Łącznie, w ramach cyklu pod hasłem „Make Music Not War” odbędzie się ponad 100 koncertów.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.