×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
W restauracjach Grupy Jarczyński od 21 marca pojawią się wegetariańskie karty
Na Podwalu goście mogą zamówić m.in. pachnący chłodnik z ogórka z nowalijkami, krem z gruszki i pietruszki lub stek z kalafiora. Fot. Materiały prasowe

W restauracjach Grupy Jarczyński od 21 marca pojawią się wegetariańskie karty

Autor: Oprac. KG Data: 18 marca 2022 11:05 | Aktualizacja: 18 marca 2022 11:16

Już od 21 marca, czyli pierwszego dnia wiosny goście restauracji Grupy Jarczyński ceniący kuchnię wegetariańską lub preferujący lżejsze dania będą mieć do dyspozycji specjalne wegetariańskie karty.

Artur Jarczyński, właściciel restauracji i ekspert kuchni świata przypomina, że dania wegetariańskie są w kartach restauracji Grupy Jarczyński nie od dzisiaj. 

- Zdaję sobie sprawę, że kojarzymy się głównie z wysokiej jakości mięsem, świeżymi rybami oraz owocami morza. Teraz jednak postanowiliśmy zadbać bardziej o naszych gości myślących szczególnie o zdrowiu i swojej linii. Nasi kucharze przygotowali przepyszne dania. Inspirowali się kuchniami świata. Warto więc odbyć smakowitą wycieczkę i po kolei odkrywać nowe smaki w naszych restauracjach. To będzie podróż pełna świeżości, ponieważ na wiosnę używamy sporo nowalijek - zapewnia Jarczyński. 

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Der Elefant - krem z cukinii i tadżin z ciecierzycą

Jako przystawkę Der Elefant zaserwuje kolorową sałatkę ze świeżych warzyw i szpinaku z pieczonym kozim serem i pestkami dyni. Nowością będzie także dwukolorowy krem z cukinii. Amatorów pożywnych dań Der Elefant zaprosi na marokański tadżin w warzywami i ciecierzycą. Na deser podaje zielone orzeźwienie - sorbet z owoców kiwi z bazylią. 

Jeff's - tatar z awokado i wege burger

Będzie kalifornijsko - na przystawkę w Jeff's podadzą tatara z avocado z nowalijkami. Potem wege burger z soczystymi, chrupiącymi warzywami. Na deser zaproszą  gości na zielony koktajl, który doda mocy na cały dzień. 

Podwale 25 - stek z kalafiora i mus kokosowy

Na Podwalu goście mogą zamówić dwie zupy: pachnący chłodnik z ogórka
z nowalijkami lub krem z gruszki i pietruszki oraz sałatkę z nowalijek w sosie koperkowym. Na głodniejszych czekać będzie stek z kalafiora z batatami oraz puree z zielonego groszku, a na deser mus kokosowy z malinami i duszonymi daktylami.

U Szwejka - placki z cukinii z sosem miętowym z kolendrą

Szwejk zaprosi swoich gości na chłodnik z rzodkiewką i świeżym koprem, placki
z cukinii z sosem miętowym z kolendrą (dla peskatarian wersja z łososiem wędzonym) a na deser słodkie malinowe mascarpone z granolą.

Otto - pizza z mozzarellą, rzodkiewką i szczypiorkiem

Otto oczywiście nie byłoby sobą, gdyby nie zaczęło od mocnego, włoskiego akcentu - tak, to zielone minestrone. Oprócz tego w wiosennym menu znajdzie się pizza z mozzarellą, rzodkiewką i szczypiorkiem. Na deser kokosowe chia z musem wiśniowym.

Bazyliszek - gołąbki z młodej kapusty z kaszą jaglaną, marchewką i grzybami

Na przystawkę Bazyliszek zaprosi na zupę krem z selera, tagliatelle ze świeżymi szparagami i migdałami lub gołąbki z młodej kapusty z kaszą jaglaną, marchewką i grzybami. A na deser coś co każde dziecko, nawet duże lubi najbardziej - naleśniki z owocami i sosem waniliowym.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz