Partnerzy portalu
Warsaw Marriott Hotel ma wegański bufet śniadaniowy. Co proponuje chef Inderjit Manota? - Jesteśmy pionierami w tej materii na rynku warszawskim, wśród hoteli pięciogwiazdkowych - mówi chef Inderjit Manota. Fot. Materiały prasowe

Warsaw Marriott Hotel ma wegański bufet śniadaniowy. Co proponuje chef Inderjit Manota?

Autor: KG/horecatrends Data: 30 lipca 2022 08:30

- Idąc z duchem czasu i najnowszymi trendami  doszliśmy do wniosku, że nadeszła najwyższa pora na stworzenie bufetu dedykowanemu kuchni wegańskiej na naszych śniadaniach - mówi Inderjit Manota, szef kuchni Warsaw Marriott Hotel.

Inderjit Manota, Executive Chef Warsaw Marriott Hotel wskazuje, że coraz więcej osób przykłada większa uwagę do produktów, które spożywa, wielu świadomie rezygnuje z mięsa, na korzyść warzyw i owoców lub z uwagi na swoje alergie i nietolerancje pokarmowe, decyduje się na dietę wegańską, aby w ogóle nie stosować w diecie produktów odzwierzęcych.

Czytaj też Nowy szef kuchni w Warsaw Marriott Hotel. Są też inne zmiany personale

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Kilka wegańskich dań to za mało - chef zrobił cały bufet

Jego zdaniem wdrożenie kilku produktów wegańskich na regularnym bufecie śniadaniowym, byłoby jedna niewystarczające - czytamy w informacji prasowej. 

- Stworzyliśmy pełnowymiarowy bufet wegański i jesteśmy z tego bardzo dumni. Codziennie serwujemy ponad 14 pozycji wegańskich. Jest to tak duża różnorodność, że nawet Gość spędzający u nas ponad 2 tygodnie, jest w stanie codziennie jeść różne potrawy. Jestem pewien, że żaden weganin nie jest w stanie prowadzić tak różnorodnej w smaki diety na co dzień w swoim domu. Podkreślę, raz jeszcze, iż sprawdziliśmy i jesteśmy pionierami w tej materii na rynku warszawskim, wśród hoteli pięciogwiazdkowych - mówi chef Inderjit Manota. 

Bufet wegański w Warsaw Marriott Hotel - co można w nim znaleźć?

W wegańskim bufecie można znaleźć m.in. kiszonki, które są siedliskiem zdrowia, doskonale działającym na florę bakteryjną jelit. Do wyboru są:

  • kapusta kiszona w 3 wersjach kulinarnych - z buraczkami, chilli oraz z czosnkiem
  • ogórek kiszony w cytrynie
  • czosnek kiszony - idealny na odporność
  • marynowana rzodkiewka.

W bufecie jest również hummus oraz glony z sosem sojowym. Inne wegańskie dania to:

  • Smażony ser tofu z sosem sweet chilli
  • Dalmadakia, czyli faszerowane liście winogron (do farszu używamy ryżu jasminowego)
  • Sałatka z gotowanej marchewki, soczewicy i dodatkiem w postaci pomarańczy
  • Guacamole
  • Warzywa koszerne
  • Kimchi 

- Na naszym bufecie wegańskim, nie mogło też zabraknąć deseru - pieczone jabłka - to nie tylko nasz owoc regionalny, ale również sycąca słodycz, której również poszukujemy rano na śniadanie, a przy tym samo zdrowie dla naszych jelit i metabolizmu - podsumowuje Inderjit Manota. 

Wegański bufet.jpeg

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz