- Idąc z duchem czasu i najnowszymi trendami doszliśmy do wniosku, że nadeszła najwyższa pora na stworzenie bufetu dedykowanemu kuchni wegańskiej na naszych śniadaniach - mówi Inderjit Manota, szef kuchni Warsaw Marriott Hotel.
Inderjit Manota, Executive Chef Warsaw Marriott Hotel wskazuje, że coraz więcej osób przykłada większa uwagę do produktów, które spożywa, wielu świadomie rezygnuje z mięsa, na korzyść warzyw i owoców lub z uwagi na swoje alergie i nietolerancje pokarmowe, decyduje się na dietę wegańską, aby w ogóle nie stosować w diecie produktów odzwierzęcych.
Czytaj też Nowy szef kuchni w Warsaw Marriott Hotel. Są też inne zmiany personale
Jego zdaniem wdrożenie kilku produktów wegańskich na regularnym bufecie śniadaniowym, byłoby jedna niewystarczające - czytamy w informacji prasowej.
- Stworzyliśmy pełnowymiarowy bufet wegański i jesteśmy z tego bardzo dumni. Codziennie serwujemy ponad 14 pozycji wegańskich. Jest to tak duża różnorodność, że nawet Gość spędzający u nas ponad 2 tygodnie, jest w stanie codziennie jeść różne potrawy. Jestem pewien, że żaden weganin nie jest w stanie prowadzić tak różnorodnej w smaki diety na co dzień w swoim domu. Podkreślę, raz jeszcze, iż sprawdziliśmy i jesteśmy pionierami w tej materii na rynku warszawskim, wśród hoteli pięciogwiazdkowych - mówi chef Inderjit Manota.
W wegańskim bufecie można znaleźć m.in. kiszonki, które są siedliskiem zdrowia, doskonale działającym na florę bakteryjną jelit. Do wyboru są:
W bufecie jest również hummus oraz glony z sosem sojowym. Inne wegańskie dania to:
- Na naszym bufecie wegańskim, nie mogło też zabraknąć deseru - pieczone jabłka - to nie tylko nasz owoc regionalny, ale również sycąca słodycz, której również poszukujemy rano na śniadanie, a przy tym samo zdrowie dla naszych jelit i metabolizmu - podsumowuje Inderjit Manota.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.