×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Wiceprezes IGGP wzięła udział w Kuchennych Rewolucjach. Jak Magda Gessler zmieniła jej lokal?
W grudniu Magda Gessler powróciła do ''Voila Avignon Bistro'', by sprawdzić jak udała się rewolucja. Fot. Voila Avignon Bistro/Facebook

Wiceprezes IGGP wzięła udział w Kuchennych Rewolucjach. Jak Magda Gessler zmieniła jej lokal?

Autor: KG/horecatrends Data: 02 stycznia 2023 13:10 | Aktualizacja: 02 stycznia 2023 13:12

Restauratorka i jednocześnie wiceprezes Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej Dorota Rydygier postanowiła wziąć udział w programie i dać swojej restauracji szansę na zmiany, jakie zaproponowała Magda Gessler. Jak zmienił się lokal w "Voila" w Krakowie?

''Dla właścicielki restauracji Voila w Krakowie udział w programie był niesamowitą przygodę. Chciała sprawdzić, czy jej kuchnia zachwyci czy też rozczaruje Magdę Gessler. Co się zmieniło w restauracji przy ulicy Konfederackiej 4 w Krakowie? To były przeogromne zmiany, nowy wystrój a przede wszystkim nowa karta i nowi ludzie. Klienci będą pozytywnie zaskoczeni, bo to właśnie ich potrzeby były brane pod uwagę przy wprowadzaniu zmian. Jak mówi Dorota Rydygier - "Nikt tak jak Francuz nie rozumie kuchni francuskiej" - czytamy w informacji Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej. 

Od 4 listopada 2022 r. restauracja działa w nowej odsłonie pod nazwą "Voila Avignon Bistro" - wcześniej "Voila". Zmienił się również wystrój lokalu - teraz to styl Prowansja/Avignon. Kucharkę Ivankę zastąpił Dylan - Francuz, z którym właścicielka restauracji komunikuje się po francusku.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

W nowym menu znalazło się dużo warzyw, oliwy i słońca, jednak dla zwolenników klasyki, są też dania ze stałej karty. Goście na powitanie i czekając na główne danie dostają domowe rillettes, czyli smalec, który w restauracji robiony jest osobiście przez Dorotę Rydygier. W weekendy można zjeść croissanty, pain au chocolat oraz chleb z suszonymi owocami i z mąki kasztanowej.

W grudniu Magda Gessler powróciłą do "Voila Avignon Bistro", sprawdzić jak udała się ''rewolucja''. 

''Magda Gessler doceniła naszą kuchnię i powiedziała coś co nas chwyta za serce. Zobaczycie w marcu'' - czytamy na profilu. 

Będzie to już 26. sezon programu ''Kuchenne Rewolucje'' Magdy Gessler. 

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz