WineFirst to nowy koncept z winem i jedzeniem w Fabryce Norblina. Oficjalne otwarcie lokalu miało miejsce 15 kwietnia.
WineFirst to nowy wine bar na gastronomicznej mapie Warszawy. Lokal mieści się w Fabryce Norblina. W ofercie konceptu znajdziemy wina z całego świata, w tym polskie wina.
Właścicielem WineFirst jest Ariel Kesselman, natomiast za koncept w całości odpowiada Arkadiusz Kurowski, jeden z najbardziej utytułowanych sommelierów w Polsce, który swoje doświadczenie zdobywał w Polsce, Austrii, Wielkiej Brytanii czy Grecji. Kurowski może pochwalić się takimi tytułami jak Sommelier roku 2022, Wicemistrz Polski Sommelierów 2021 czy Court of Master Sommelier Advanced. Od lat kształci młodych adeptów szkoły sommelierskiej oraz sędziuje w konkursach win Polskich.
Tworząc koncept WineFirst, chciałem stworzyć miejsce dla każdego, dla miłośnika wina, specjalistów czy osoby, która chce się po prostu wypić kieliszek wina. W karcie znajdziemy wina podążające za ówczesnymi trendami, nisko-interwencyjne, biodynamiczne, pomarańczowe czy niefiltrowane, ale również klasyczne ze znanych regionów od cenionych producentów. Wszystko otulone luźnym, ale profesjonalnym serwisem oraz przyjemnym wnętrzem - mówi nam Arkadiusz Kurowski.
WineFirst do wina proponuje menu, w którym znajdziemy m.in. deski serów i wędlin, oliwki, tatara oraz dania podane na ciepło takie jak: ośmiornica, krewetki, grillowane warzywa czy polędwicę. Na deser zaś lokal poleca tiramiusu.
WineFirst jest czynne od wtorku do czwartku od godz. 17 do 24, w piątek i w sobotę od godz. 17 do 1, a w niedzielę od godz. 17 do 23.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.