×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Wrocław: Oliwa i Ogień z pizzą canotto otworzył nowy lokal przy Oławskiej
Pizzę neapolitańską w stylu canotto wyróżnia wysoki, puszysty rant. Fot. Oliwa i Ogień/Facebook

Wrocław: Oliwa i Ogień z pizzą canotto otworzył nowy lokal przy Oławskiej

Autor: KG/horecatrends Data: 21 sierpnia 2022 08:25 | Aktualizacja: 21 sierpnia 2022 08:28

Drugi lokal wrocławskiego ''Oliwa i Ogień'' otworzył się w połowie sierpnia przy ul. Oławskiej.

Pierwszy lokal ''Oliwa i Ogień'' powstał w 2018 r. przy ul. Igielnej. Obecne lokalizacje to św. Marcina i Oławska.

W ''Oliwa i Ogień'' serwowana jest współczesna wersja pizzy neapolitańskiej - pizza canotto. 

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

''To nowy styl pizzy napoletany młodego pokolenia pizzaiolo z włoskiej prowincji Caserta. Żeby spróbować takiej pizzy nie trzeba jechać w region Kampanii'' - wyjaśniali właściciele wrocławskiego lokalu. 

Canotto oznacza w języku włoskim ponton, a pizzę neapolitańską w stylu canotto wyróżnia wysoki, puszysty rant. 

W połowie sierpnia ''Oliwa i Ogień'' otworzył się przy ul. Oławskiej. 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz