Restauracja Polka działała w kamienicy przy Rynku we Wrocławiu, w którym wcześniej przez 20 lat gości przyjmował Sphinx. Właściciele restauracji nie podali powodów zamknięcia. Z social mediów zniknął profil wrocławskiej Polki.
Restaurację zamknięto w ciszy: właściciele nie podali przyczyn likwidacji lokali, skasowali też profile Polki w mediach społecznościowych - poinformowała Gazeta Wyborcza.
Wrocławska Polka serwowała m.in. pasztet z szarpanej kaczki, tatara, krem z grzybów leśnych, bulion z kołdunami, papardele ze szarpaną kaczką, pieczony kalafior, kotlet schabowy lub ręcznie lepione pierogi. Na deser w Polce można było zamówić strudel jabłkowy, sernik z pistacjami lub monoporcję. Szefem kuchni Polki był Paweł Marteklas.
Wyborcza.pl wskazuje, że od początku działalności Polka była błędnie opisywana jako restauracja Magdy Gessler. Lokal był jednak częścią grupy hotelarskiej Platan.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.