Partnerzy portalu
Zagłosuj i zdecyduj, który z uczniów dołączy do finałowej ósemki w konkursie Les Chefs en Or Fot. FB Instytut Kulinarny Transgourmet

Zagłosuj i zdecyduj, który z uczniów dołączy do finałowej ósemki w konkursie Les Chefs en Or

Transgourmet i Selgros Cash & Carry po raz kolejny organizują wysmakowane zmagania dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski, w których stawką są wartościowe nagrody. W tym roku, ze względu na pandemię koronawirusa, eliminacje konkursu odbywają się online. Jury wybrało 8 najlepszych dań, których autorzy zakwalifikowali się do finału. Organizator przewidział jednak dziką kartę dla dodatkowego ucznia, którego dania wygra w plebiscycie organizowanym na Facebooku Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Najlepsza dziewiątka zawodników wyłoniona w I etapie konkursu zmierzy się w finale organizowanym w Instytucie Kulinarnym w Piasecznie.

Autor: Artykuł promocyjny dostarczony przez Transgourmet Polska Data: 16 marca 2021 17:01

Rywalizacja w polskiej edycji konkursu kulinarnego Les Chefs en Or składa się z dwóch etapów: eliminacji prowadzonych w formule online, w wyniku których wyłonionych zostanie dziewięciu najlepszych uczniów ze szkół w całej Polsce oraz wielkiego finału, który odbędzie się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie.

Tematem tegorocznych zmagań jest ,,sztuka mięsa''. Zadaniem jest przygotowanie dania na bazie dowolnie wybranego kawałka mięsa uwzględniając produkty oraz tradycje kulinarne regionu, z którego pochodzą zawodnicy. Sztuka mięsa to tradycyjnie kawałek duszonej lub gotowanej wołowiny podany z sosem. Sztuka mięsa może być rozumiana także jak artyzm, oryginalne i zaskakujące przyrządzenie wybranego przez uczestnika fragmentu lub całej tuszy. Interpretacja tematu jest dowolna.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Dania zwycięzców pierwszego etapu polskiej edycji konkursu Les Chefs en Or można poznać na Facebooku Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Jury złożone z ekspertów Instytutu Kulinarnego na czele z Bartoszem Peterem wyłoniło autorów 8 mięsnych potraw, którzy powalczą w stolicy o miejsce na podium w wielkim finale. Z pozostałych nadesłanych zgłoszeń to Wy możecie wybrać jedno, którego autor otrzyma dziką kartę, dzięki której również trafi do drugiego, finałowego etapu. Zapraszamy do udziału w głosowania, które trwa do 19 marca, do godziny 23:59. Wystarczy kliknąć w LINK.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.