Po Kuchennych Rewolucjach w restauracji w Witnicy (Lubuskie) za sprawą Magdy Gessler pojawiły się dania z dziczyzny. Hitem jest gulasz z jelenia z kopytkami. A co na deser?
W czwartek 30 marca br. wyemitowano odcinek Kuchennych Rewolucji z Witnicy, gdzie małżeństwo Kamila i Patryk od 2 lat prowadzi hotel z restauracją ''Witnica''. Magda Gessler tworząc ''rewolucyjne'' dania postawiła w Witnicy na dziczyznę, a lokal zyskał nową nazwę Zajazd Je... je... Jeleń.
Carpaccio z marynowanej polędwicy z jelenia 49 zł
Esencja z dziczyzny i prawdziwków oraz strudel z pasztetem z dziczyzny 32 zł
Gulasz z jelenia z kopytkami 45 zł
Sernik z ricotty z prażoną gruszką i sosem anglaise 26 zł
Wiosną 2023 r. emitowane są odcinki 26. sezonu “Kuchennych Rewolucji”. W tym sezonie Magda Gessler odwiedzi m.in. Kraków, Biedrusko, Mielec, Wrocław, Witnicę, Komorniki czy Grodzisk Wielkopolski, odmieniając los restauratorów i ich pracowników.
''Kuchenne Rewolucje'' nadawane są od 2010 r. Od początku istnienia programu jego prowadzącą jest Magda Gessler, restauratorka i jurorka programów kulinarnych.
Czytaj też Czy lokale płacą za udział w ''Kuchennych Rewolucjach''?
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.