×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej. Do kogo trafiły nagrody specjalne?
Alina Janeczek z nagrodą Złota Korona Ambasador Kuchni Polskiej. Fot. Katarzyna Gubała/PTWP

Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej. Do kogo trafiły nagrody specjalne?

Autor: Katarzyna Gubała Data: 17 maja 2023 06:45

Podczas gali Najlepsza Restauracja 2023, plebiscytu programu Polskich Skarbów Kulinarnych wręczono również nagrody specjalne Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej, przyznane przez kapitułę, w skład której weszli przedstawiciele mediów związanych z branżą HoReCa.

Nagrodami specjalnymi ''Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej'' uhonorowano:

  • Renatę Kamienik, Restauracja Da Vinci w Chęcinach

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

  • Alinę Janeczek, Restauracja z Zielonym Piecem w Olsztynku
  • Bogdana Gałązkę, Stolica Café w Warszawie
  • Tomasza Derdonia, Kawiarnia Moja w Olsztynie
  • Rafała Niewiarowskiego, Restauracja Dym na Wodzie w Słupsku
  • Roberta Trzópka, Restauracja Bez Gwiazdek w Warszawie 
  • Michała Kutra, Restauracja A Nóż Widelec w Poznaniu
  • Marcina Przybysza,  Restauracja Epoka w Warszawie 

Wręczenie nagród ''Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej'' odbyło się 15 maja 2023 r. w Winnicy Srebrna Góra w Krakowie, u stóp klasztoru O.O. Kamedułów na Bielanach.

W skład jury Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej wchodzili:

  • Agata Godlewska;  
  • Edyta Kochlewska, redaktor naczelna DlaHandlu;
  • Łukasz Stępniak, redaktor naczelny Wiadomości Handlowych;
  • Olimpia Wolf, dziennikarka w Portalu Spożywczym;
  • Katarzyna Gubała, dziennikarka portalu HorecaTrends;
  • Anna Smolec, redaktor naczelna Restauracji;
  • Beata Kaźmierczak-Szczepankiewicz, Szef Kuchni;
  • Anna Wilczyńska redaktor naczelna Przeglądu Gastronomicznego;
  • Milena Kaszuba-Janus, Horecanet i Nowości Gastronomiczne;
  • Bartosz Sąder, dziennikarz Onetu;
  • Szymon Gatlik, Kraków Food&Travel; 
  • Agnieszka Kuś, przewodniczka kulinarna.

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz