Biogram
Szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Obecnie właściciel firmy organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin - Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu "Ewa Gotuje".
Adrian Feliks prowadzi firmę SPOON, która specjalizuje się w organizacji warsztatów i eventów kulinarnych dla osób prywatnych, firm i instytucji. Firma powstała z wielkiej pasji do gotowania, którą Chef Adrian dzieli się z uczestnikami podczas tych imprez. Oferowane warsztaty kulinarne łączą przyjemne z pożytecznym – pogłębiają wiedzę na temat żywienia i prostych sposobów przygotowania pysznych potraw, zapewniając przy tym dobrą zabawę.