×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu

Gastroosobowości


Aleksander Baron - szef kuchni,  - sylwetka osoby z branży HoReCa Aleksander Baron - szef kuchni

Aleksander Baron

szef kuchni

Biogram

Aleksander Baron był do 2019 r. szefem kuchni w ZONI – restauracji w Muzeum Polskiej Wódki.

Wcześniej Baron przez 7 lat był szefem kuchni w restauracji Solec 44, która zakończyła działalność w końcówce 2017 roku. Lokal zasłynął autorskim podejściem do polskiej kuchni, łączącym lokalne, sezonowe produkty z nowatorskimi, czasem wręcz awangardowymi przepisami – między innymi na grasicę, bycze jądra, ikrę ślimaka czy minogi.

W 2017 r. Baron współtworzył RestoBar Ogień, sezonową restaurację w Beskidach.

Jest także autorem książki "Kiszonki i Fermentacje" oraz współautorem takich tytułów: "Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści" oraz "Między wódką a zakąską".


Artykuły powiązane tematycznie: Aleksander Baron


NEWSLETTER HORECATENDS

Codzienna dawka najświeższych informacji ze świata HoReCa. Chcesz być na bieżąco? Zapisz się i otrzymuj newsletter horecatrends.pl