×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu

Gastroosobowości


Marta Dymek - autorka bloga i książki z wegańskimi przepisami, Jadłonomia - sylwetka osoby z branży HoReCa Marta Dymek - autorka bloga i książki z wegańskimi przepisami

Marta Dymek

Jadłonomia autorka bloga i książki z wegańskimi przepisami

Biogram

Autorka najbardziej popularnego wegańskiego bloga kulinarnego w Polsce.

Chociaż studiował kulturoznawstwo postanowiła zająć się wegańskim gotowaniem. Na początku bywało różnie, ale w końcu się udało – inspirowanie do wegańskiej kuchni to jej praca na pełen etat.

W 2014 roku wydała debiutancką książkę Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan, która doczekała się różnych formatów, wielu dodruków, setek tysięcy sprzedanych egzemplarzy, a nawet chińskiego wydania.

W 2018 roku wydała kolejną książkę Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata, która podpowiada, jak przyrządzić dobrze znane warzywa w zupełnie nowy sposób.

Od 2015 roku prowadzi swój program kulinarny Zielona Rewolucja Marty Dymek, który jest emitowany na antenie Kuchni+.

A od 2019 roku jest ambasadorką kampanii RoślinnieJemy, która jest częścią Stowarzyszenia Otwarte Klatki.

Prowadzi też warsztaty kulinarne, robi wszystko, co może kogokolwiek zachęcić do jedzenia mniejszej ilości mięsa.


Artykuły powiązane tematycznie: Marta Dymek


NEWSLETTER HORECATENDS

Codzienna dawka najświeższych informacji ze świata HoReCa. Chcesz być na bieżąco? Zapisz się i otrzymuj newsletter horecatrends.pl