Partnerzy portalu

Gastroosobowości


Paweł Mieszała - chef i właściciel Cukierni Pawlova,  - sylwetka osoby z branży HoReCa Paweł Mieszała - chef i właściciel Cukierni Pawlova

Paweł Mieszała

chef i właściciel Cukierni Pawlova

Biogram

Paweł Mieszała to jeden z najbardziej uznanych i cenionych cukierników w Polsce. Odbywał staże we Francji oraz Belgii, do dziś kontynuując współpracę z tamtejszymi, wybitnymi cukiernikami. W 2000 roku – Mistrz Szkolący i odpowiedzialny za przygotowanie Marleny Szymaś do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników – Lisbona (wynik – I miejsce). W 2002 roku – Mistrz Szkolący i odpowiedzialny kreatywnie za przygotowanie Michała Doroszkiewicza do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników – Poznań (wynik – I miejsce). W 2013 roku – Mistrz Szkolący i odpowiedzialny za przygotowanie Mariusza Góreckiego do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników – Rio de Janeiro.

W latach 1995-2004 wykładowca w Europejskiej Szkole Mistrzów „Proffesional” oraz w Akademii Zeelandia. Tegoroczny  podwójny, brązowy medalista kulinarnych  Mistrzostw Świata w Luksemburgu. Autor albumu „Wykwintne desery polskie”.

Od 2016 roku chef i właściciel Cukierni Pawlova.