Partnerzy portalu

Gastroosobowości


Robert Kopacz - Główny szef kuchni, Upfield Professional Polska - sylwetka osoby z branży HoReCa Robert Kopacz - Główny szef kuchni

Robert Kopacz

Upfield Professional Polska Główny szef kuchni

Biogram

Główny szef kuchni w polskim oddziale Upfield Professional, gdzie odpowiada przede wszystkim za szkolenia i pokazy kulinarne.

Związany z gastronomią od prawie 30 lat. Pracował jako szef kuchni w renomowanej, 5-rozetowej restauracji w Anglii, w Hotelu Kongresowym w Kielcach i w Unilever Food Solutions Polska. Doświadczenie zbierał również gotując na okrętach Marynarki Wojennej oraz na statkach pasażerskich i handlowych – przez 8 lat udało mu się opłynąć prawie cały świat i spróbować licznych lokalnych kuchni, co ma duży wpływ na jego pracę do dziś.

Ceni polskie, tradycyjne smaki, ale w jego gotowaniu widać fascynację kuchnią arabską i hinduską. Dużo czasu i energii poświęca również kuchni roślinnej i promowaniu jej wśród szefów kuchni.