Firma AKO, która od lat proponuje m.in. mieszanki do lodów maszynowych, zajęła się produkcją świeżych gelato na dużą skalę. - Inwestycja w sprzęt do produkcji gelato ma wysoki próg wejścia - mówi Marcin Królak, specjalista ds. sprzedaży AKO.
Jak tłumaczy Marcin Królak, AKO to firma z ponad 30-letnim doświadczeniem, z polskim kapitałem, działająca w trzech różnych gałęziach branży spożywczej. Firma posiada trzy fabryki: jedna zajmuje się panierem, druga - dodatkami do żywności (do lodziarni, cukierni, gastronomii, piekarni), trzecia fabryka produkuje świeże gelato.
- Świderki i lody soft, czyli mieszanki do lodów maszynowych, to wciąż niezwykle popularne lody w miejscowościach turystycznych. Od tego wyszliśmy wiele lat temu. Teraz bogatsi o doświadczenia, we współpracy z włoskimi technologami, zbudowaliśmy bazę do tego, by móc produkować gelato na dużą skalę zgodnie z włoskimi zasadami - mówi Marcin Królak.
Klienci w Polsce coraz częściej poszukują nowych smaków. W lodach maszynowych z reguły sprzedają się tylko podstawowe smaki: śmietanka i czekolada. W gelato mamy nieograniczone możliwości. Ogranicza nas tylko wyobraźnia.
Wśród smaków lodów dużą popularnością cieszą się zwłaszcza śmietanka i pistacja. Z nowości AKO proponuje m.in. lody o smaku czarnego sezamu.
Firma zapewnia, że dostarcza lody w każde wybrane miejsce. Jak mówi Marcin Królak, takie rozwiązania będą się cieszyły coraz większym zainteresowaniem m.in. z powodu problemów na ryku pracy oraz kosztów sprzętu do produkcji gelato.
- Inwestycja w sprzęt do produkcji gelato ma wysoki próg wejścia. My proponujemy profesjonalny serwis i stałą jakość - mówi.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.