Kuchnie przemysłowe wymagają odpowiedniego odwodnienia m.in ze względów bezpieczeństwa oraz aspektów higienicznych.
- Nasze odwodnienia są odwodnieniami higienicznymi. Zapewniają całkowity odciek wody. Woda w syfonach nie stoi. Ryzyko wystąpienia listerii jest zminimalizowane praktycznie do zera - mówi Paweł Krop, Manadżer Rynku Przemysł Spożywczy i HoReCa ACO.
Ekspert ACO podkreśla, że odwodnienie należy zrobić na jak najwcześniejszym etapie, czyli na etapie projektowania, koncepcji lokalu gastronomicznego.
- Nasi doradcy i całe biuro inżynieryjne są w stanie dobrać odpowiednią klasę obciążeniową rusztów. To jest głównym problemem w branży gastronomicznej: zwykłe ruszty o nieodpowiedniej klasie obciążeniowej nie wystarczają przy dużym nacisku kółek. Nasze odwodnienia są inaczej wykonywane, z inna klasą obciążenia. W związku z tym jesteśmy w stanie spełnić wszystkie normy prawa budowlanego - podkreśla.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.