×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Kuchnie przemysłowe wymagają odpowiedniego odwodnienia
Paweł Krop, Manadżer Rynku Przemysł Spożywczy i HoReCa ACO

Kuchnie przemysłowe wymagają odpowiedniego odwodnienia

Autor: Anna Wrona Data: 10 maja 2023 09:16

Kuchnie przemysłowe wymagają odpowiedniego odwodnienia m.in ze względów bezpieczeństwa oraz aspektów higienicznych.

- Nasze odwodnienia są odwodnieniami higienicznymi. Zapewniają całkowity odciek wody. Woda w syfonach nie stoi. Ryzyko wystąpienia listerii jest zminimalizowane praktycznie do zera - mówi Paweł Krop, Manadżer Rynku Przemysł Spożywczy i HoReCa ACO.

Odwodnienie: Odpowiedni moment projektowania i klasa obciążeniowa rusztów

Ekspert ACO podkreśla, że odwodnienie należy zrobić na jak najwcześniejszym etapie, czyli na etapie projektowania, koncepcji lokalu gastronomicznego.

- Nasi doradcy i całe biuro inżynieryjne są w stanie dobrać odpowiednią klasę obciążeniową rusztów. To jest głównym problemem w branży gastronomicznej: zwykłe ruszty o nieodpowiedniej klasie obciążeniowej nie wystarczają przy dużym nacisku kółek. Nasze odwodnienia są inaczej wykonywane, z inna klasą obciążenia. W związku z tym jesteśmy w stanie spełnić wszystkie normy prawa budowlanego - podkreśla.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News

SŁOWA KLUCZOWE

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Partner serwisu