×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Separator tłuszczu - do czego służy w gastronomii?
Separator tłuszczu zapobiega zapychaniu się kanalizacji tłuszczem. Fot. HENDI

Separator tłuszczu - do czego służy w gastronomii?

Autor: Katarzyna Gubała Data: 13 lutego 2023 08:10

Oprócz wyposażenia kuchni lokalu gastronomicznego w mebli stalowe warto pomyśleć o zakupie profesjonalnego separatora tłuszczu. Urządzenie służy do oddzielania organicznych olejów i tłuszczy od wody ściekowej.

Profesjonalny separator tłuszczu zapobiega zapychaniu się kanalizacji tłuszczem. Służy do oddzielania organicznych olejów i tłuszczy od wody ściekowej. Stosowany jest w zmywalniach naczyń i kuchniach.

Urządzenie przystosowane jest do podłączenia pod zlewy, baseny i zmywarki. Np. separator ze stali nierdzewnej AISI 304 wyposażony w zintegrowany osadnik tłuszczu i resztek organicznych, przyłącza doprowadzające i odprowadzające 50 mm oraz kulowy zwór spustowy 1/2 cala, a jego pokrywa z uszczelką zamykana na klamry ze stali nierdzewnej.

Na rynku dostępne są m.in. separatory tłuszczu Hendi o pojemności 30, 60 i 180 litrów. To wydatek odpowiednio 1150, 1490 i 2290 zł. 

Czytaj też Poradnik restauratora. Meble ze stali nierdzewnej do gastronomii – co warto wiedzieć przy zakupie?

Meble gastronomiczne: Jak dbać o meble ze stali nierdzewnej?

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Partner serwisu