Kawałki kurczaka w panierce z dodatkami i sosami to koncept, który sprawdzi się nie tylko w majówkę - przekonuje Michał Błach, dyrektor handlowy ds. HoReCa Tarsmak.
Michał Błach, dyrektor handlowy ds. HoReCa Tarsmak, proponuje połączenie świeżego mięsa w panierce z dodatkami typu frytki i sosami.
Dobrze sprawdza się zwłaszcza powszechnie lubiane mięso drobiowe: małe kawałki ok. 20-30 gram, stripsy czy wingsy. Możemy zaproponować klientom również inne mięso w panierze, warzywa, a nawet owoce.
- Każdy sezon trochę się różni. Każdy region Polski trochę się różni. Możemy dobrać masę produktów i przetestować, co się sprawdzi w naszej gastronomii - mówi dyrektor handlowy ds. HoReCa Tarsmak.
Jak przyznaje Michał Błach, podstawowymi sosami są oczywiście keczup i musztarda. Warto jednak zachęcić klienta do nowych smaków.
- Ostatnio największą popularnością cieszą się sosy ostre. Fajnym produktem są też sosy serowe. Z ostrych sosów naszym najnowszym hitem jest sos Naga Jolokia (bardzo ostry sos paprykowy z dodatkiem odmiany chilli Naga Jolokia (Ghost Pepper), która osiąga ponad 1 000 000 SHU w skali ostrości - red.). Kultowy jest też sos Piri piri. Mamy go już w ofercie od ponad 20 lat - wymienia dyrektor handlowy ds. HoReCa Tarsmak.
Sosu ostrego możemy też użyć jako bazy do mieszania z majonezem czy sosem majonezowym. Takie połączenia dają dużo nowych możliwości.
Kawałki kurczaka w panierce z dodatkami i sosami to koncept, który sprawdzi się i w lokalach fast foodowych, i w hotelach czy restauracjach, m.in. jako kids menu - mówi Michał Błach.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.