×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Burger Cup - Burgerowe igrzyska w Campanile
Burgerowe igrzyska w Campanile; fot. mat. pras.

Burger Cup - Burgerowe igrzyska w Campanile

Autor: AW Data: 09 maja 2022 13:22 | Aktualizacja: 09 maja 2022 13:40

Z okazji miesiąca burgerów menu polskich restauracji Campanile wzbogacono o burgerową wkładkę zawierającą pięć autorskich kompozycji.  Nowe burgery staną też w szranki w zbliżającym się finale europejskiego konkursu Burger Cup.

Sekret sukcesu burgera

Sekret globalnego sukcesu burgera tkwi w jego prostocie. Soczysty kotlet z mielonej wołowiny podany w bułce wraz z sosem i dodatkami tworzy sycący posiłek, który doskonale sprawdzi się jako danie spożywane zarówno w biegu, jak i w leniwe popołudnie w towarzystwie rodziny i przyjaciół.

Burger jednak burgerowi nierówny, kluczowe są przecież składniki – troskliwie dobrane, świeże i najwyższej jakości. To dzięki nim w rękach wytrawnego szefa kuchni zwykły street food może przeistoczyć się w produkt rzemieślniczy, zwłaszcza jeśli autor przepisu wie, jak twórczo obchodzić się z klasyką.

Hotel, pensjonat, ośrodek wypoczynkowy – szukasz ciekawych ofert inwestycyjnych? Sprawdź PropertyStock.pl

Burgery w Campanile

Z okazji miesiąca burgerów menu polskich restauracji Campanile wzbogacono o burgerową wkładkę zawierającą pięć autorskich kompozycji.

– Gdy idzie o burgery, to nasi kucharze nie obawiają się eksperymentów. Stronią jednak od przesady, wiedzą bowiem, że nawet najbardziej wymyślne dodatki nie mogą zdominować tego, co w burgerze najważniejsze. Jesteśmy przekonani, że naszym gościom trudno będzie przejść obojętnie obok kompozycji, które przygotowaliśmy na nasze burgerowe igrzyska – mówi Danuta Marcinkowska, Marketing & PR Manager, Louvre Hotels Group.

Campa Na Wypasie autorstwa Magdaleny Kiliańskiej z Campanile Wrocław Centrum to połączenie klasycznego burgera z serem owczym i chutney z czerwonej cebuli i jeżyn. Bartosz Maciaszek z Campanile Szczecin przygotował z kolei burgera Basil, w którym wołowinie towarzyszy mozzarella i zielone pesto z bazylii. Na osoby niejedzące mięsa czeka Pearburger Grzegorza Łacha, który przygotował propozycję dla Campanile Warszawa. Zamiast wołowiny wykorzystano tu gruszkę zapiekaną z kozim serem. Cranberry Turkey od Karoliny Koralewskiej z Campanile Bydgoszcz łączy mięso z indyka z żurawiną i musztardowo-orzechowym majonezem. Wreszcie Angus MANGyver Michała Ligockiego z Campanile Łódź to burger wołowy z tradycyjnym cheddarem i nowatorskim twistem w postaci salsy z mango i papryki oraz kwaśniej śmietany.

Burgerowe igrzyska

Burgerowe igrzyska potrwają we wszystkich polskich hotelach Campanile do końca maja. Co więcej, wszystkie dostępne w limitowanej wkładce burgery staną w szranki podczas europejskich zawodów Burger Cup, których finał odbędzie się w 26 maja w warszawskim kompleksie Louvre Hotels Group. Zwycięski burger będzie miał szansę zagościć w menu restauracji Campanile w całej Europie.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz