Partnerzy portalu
Fanex: Śniadania to najważniejszy posiłek dnia fot. shutterstock

Fanex: Śniadania to najważniejszy posiłek dnia

Autor: www.horecatrends.pl Data: 10 października 2019 14:45

Śniadanie to kluczowy posiłek dnia, jest ono coraz ważniejszym argumentem, który hotelowi goście biorą pod uwagę wybierając obiekt. Ta prawidłowość dotyczy zarówno klientów biznesowych, jak i tych, którzy wyjeżdżają z myślą o odpoczynku od codziennych obowiązków.

Dla firmy Fanex, branża hotelowa jest niezwykle istotnym rynkiem sprzedaży produktów. - Stale śledzimy trendy związane z hotelarstwem, w szczególności te związane z serwowaniem gościom posiłków. Produkty na śniadania zamawia zazwyczaj szef kuchni hotelu, jego zastępca lub osoba przez niego upoważniona. Staramy się zatem wsłuchiwać w informacje od nich płynące - zapewniają przedstawiciele firmy Fanex.

Oferta śniadaniowa w hotelach wymaga połączenia tradycyjnych potraw z nietypowymi propozycjami. Te drugie stanowią rodzaj wabika, który sprawia, że posiłek zostanie zapamiętany, a miejsce być może polecone znajomym. Tradycyjne potrawy są obowiązkowe, bowiem stanowią gwarancję, że każdy gość znajdzie wśród nich to, co lubi. Z drugiej strony przebywając w hotelu podczas wyjazdu turystycznego czy służbowego większość z nas czuje się wyjątkowo, traktując taką sytuację, jak rodzaj pewnej odmiany od codzienności.

Hotel, pensjonat, ośrodek wypoczynkowy – szukasz ciekawych ofert inwestycyjnych? Sprawdź PropertyStock.pl

- Nasza firma posiada dodatki gastronomiczne do większości typów śniadań. Sniadania klasyczne cieszą się niesłabnącą popularnością – tutaj mamy bardzo szeroki asortyment ketchupów, musztard i majonezów (również wegańska wersja), które można zamówić zarówno w małych saszetkach dla gości, jak i w dużych opakowaniach na potrzeby kuchni. Coraz popularniejsze stają się także poranne posiłki czerpiące z międzynarodowej kuchni, które są pewnym wyróżnikiem obiektów hotelowych, lub też serwowane są tematycznie, tylko w określone dni tygodnia. I tak coraz częściej możemy spotkać takie wersje śniadań, jak: orientalne - do których oferujemy np. nasze sosy Curry, Sriracha, czy z Sambalem, bliskowschodnie – gdzie świetnie sprawdzą się nasze Sosy Arabskie, meksykańskie – do których idealnie pasuje nasz sos Salsa Mexicana lub Meksykański, skandynawskie – np. małe kawałki surowych ryb podane z sosem duński Remoulada. Do każdego z tych rodzajów śniadań, posiadamy także uniwersalne dodatki warzywne Tres Amigos oraz wyraziste przyprawy i marynaty Fusion Spices. Warto też pamiętać o porannych posiłkach na słodko, które uwielbiane są przez dość sporą cześć gości hotelowych. Jogurty owocowe, pożywne ciasta, słodkie płatki… możliwości jest naprawdę wiele. Naszym Klientom proponujemy w tym przypadku coś wyjątkowego – owocowe kulki żelowe Fan&Joy, które są niebanalnym uzupełnieniem smakowo-dekoracyjnym posiłku lub napoju - informuje Fanex.

Fanex Sp. z o.o. zajmuje się produkcją sosów, ketchupów, majonezów, musztard, dressingów, marynat, paluszków i innych przekąsek dla odbiorców gastronomicznych i detalicznych. Spółka jest polską firmą rodzinną,  która działa na rynku od 1988 roku.

Produkcja firmy Fanex skupia się głównie wokół wyrobów zaspokajających potrzeby i wymagania szeroko pojętej gastronomii oraz sieci marketów detalicznych. Wykorzystuje naturalne surowce o najwyższych parametrach jakościowych. W ofercie posiada zarówno wyroby sygnowane logo „Fanex” (około 300 podstawowych receptur produktowych), jak i marki własne tworzone na specjalne potrzeby klientów.

SŁOWA KLUCZOWE

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz