×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Hilton wydał przewodnik po najsłynniejszych słodkościach Europy
fot. unsplash.com

Hilton wydał przewodnik po najsłynniejszych słodkościach Europy

Autor: www.horecatrends.pl/pr Data: 16 października 2018 12:52

Z myślą o entuzjastach podróży jesienią, a zarazem miłośnikach dobrego jedzenia, Hilton przygotował przewodnik po europejskich miastach śladami najbardziej znanych oraz cenionych deserów.

Goście rezerwujący pobyt bezpośrednio na stronie hilton.com lub przez aplikację Hilton Honors mają gwarancję uzyskania najlepszej ceny. Dodatkowe oszczędności można uzyskać dołączając do programu lojalnościowego Hilton Honors, który ma już ponad 78 milionów członków na całym świecie.

1.     Tort Sachera w Wiedniu

Hotel, pensjonat, ośrodek wypoczynkowy – szukasz ciekawych ofert inwestycyjnych? Sprawdź PropertyStock.pl

c.jpg


Czekoladowy tort, stworzony w XIX w. przez młodego cukiernika Franza Sachera po dziś dzień jest jednym z najbardziej uwielbianych deserów świata. Choć tort składa się z zaledwie kilku składników, pilnie strzeżoną tajemnicą pozostają jego proporcje. Oryginalnego tortu można skosztować w Hotelu Sacher znajdującym się w Wiedniu tuż obok przepięknej, XIX-wiecznej Opery Wiedeńskiej.

2. Berliner Pfannkuchen w Berlinie


a.jpg

Choć pączki kojarzą się z typowo polskim deserem, okazuje się, że jest to również charakterystyczny przysmak Berlina! Niemieckie pączki są zdecydowanie mniej tłuste niż polskie, najczęściej nadziewane dżemem truskawkowym i posypane cukrem pudrem. Najbardziej znanych warto skosztować w piekarni Bäcker Walf, która działa w dzielnicy Steglitz od 1898 roku, Bäckerei Siebert w Prenzlauer Berg lub w znajdującej się w Kreuzberg Bäckerei Ladewig.

3. Churros w Maladze
 

e.jpg

W Urugwaju są serwowane na słono z roztopionym serem, jednak to ich tradycyjna, hiszpańska wersja z czekoladą lub cukrem pudrem, podbiła serca europejskich turystów. W jesiennie dni najlepiej z samego rana udać się po energetyczny przysmak do usytuowanego obok La Victoria baru El Caracol lub Casa Aranda słynącego z churros od 1932 r.

4. Tiramisu w Rzymie

 

v.jpg

Jeden z najsłynniejszych słodkich przysmaków o włoskim rodowodzie powstał stosunkowo niedawno, bo w XX w. „Tiramisu” znaczy dosłownie „przebudź się”, co ma związek z jego nieodłącznym składnikiem, czyli kawą. Bez cienia wątpliwości, przechadzając się po rzymskich uliczkach, trzeba wstąpić do restauracji Pompi lub Cantina e Cucina by cieszyć się smakiem najlepszego Tiramisu w mieście.

5. Scones w Londynie 

 

j.jpg

Legenda głosi, że brytyjskie scones podawane typowo z tradycyjną popołudniową herbatą, zawdzięczamy Annie Marii Russell, która wprowadziła ją na dwór brytyjski zachęcając królową Wiktorię do ich skosztowania. Aktualnie, angielskie bułeczki są podawane zarówno w porze śniadaniowej jak i popołudniowej, z dodatkiem masła i dżemu. Stanowią jeden z najbardziej rozpoznawalnych słodkich przysmaków Wielkie Brytanii. W Londynie warto zatrzymać się przy Piccadily Street w Fortnum & Mason lub w Richmond Park Pembroke Lodge by cieszyć się wyjątkowym smakiem scones.

 

Hilton jest jedną z najbardziej znanych na świecie sieci hotelowych, obejmującą luksusowe i średniej klasy hotele oraz apartamenty tzw. przedłużonego pobytu (extended-stay). Sieć firmy składa się z ponad 5400 hoteli oferujących ponad 880 tys. pokoi, zlokalizowanych w 106 krajach. W jej skład wchodzi 14 znanych marek takich jak: Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio Collection by HiltonTM, DoubleTree by Hilton, Tapestry Collection by HiltonTM, Embassy Suites by Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Tru by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton oraz Hilton Grand Vacations. 

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz