Hotele SPA Dr Irena Eris używają wyłącznie jaj z chowu na wolnym wybiegu



horecatrends.pl - 20 listopada 2019 13:22


Grupa hoteli SPA Dr Irena Eris poinformowała w swoim oświadczeniu, że całkowicie zrezygnowała z używania jaj z chowu klatkowego w każdej formie. Już teraz używa wyłącznie jaj pochodzących od kur chowanych na wolnym wybiegu.

Polityka Hoteli SPA Dr Irena Eris obowiązuje wszystkie hotele, tj. trzy luksusowe obiekty, zlokalizowane w różnych częściach kraju.

– Dbając o dobrostan zwierząt i szanując oczekiwania naszych Klientów, informujemy, że już teraz we wszystkich Hotelach SPA Dr Irena Eris używamy wyłącznie jaj „z wolnego wybiegu”. Nasza decyzja podyktowana jest względami etycznymi, dlatego nie używamy jaj od kur z chowu klatkowego w żadnej formie (produktów jajecznych, ani jaj będących składnikami produktów gotowych) – informują przedstawiciele Hoteli SPA Dr Irena Eris w oficjalnym komunikacie firmy.