Mercure Katowice Centrum świętuje rok działalności. W ciągu pierwszych 12 miesięcy z pobytu w hotelu skorzystało ponad 37 tys. gości, wydano ponad 28 tys. śniadań, a restauracja Winestone obsłużyła ponad 9 tyś. gości
– Jesteśmy dumni z naszego wkładu w rozwój turystyki i dotychczasowe uznanie, jakie udało się nam zdobyć w branży hotelarskiej. Cieszymy się, że możemy wyznaczać trendy we współczesnym, zrównoważonym hotelarstwie i budownictwie, dając przykład pozostałym graczom w branży. To szczególnie istotne w czasach wciąż zmieniającej się rzeczywistości - mówi Andrzej Kleeberg, dyrektor hotelu Mercure Katowice Centrum.
Hotel podejmuje współpracę z lokalnymi przedsiębiorstwami i społecznościami, jak np. z lokalną śląską firmą non profit, która dostarcza do baru naturalne i ekologiczne słomki z żyta.
Mercure Katowice Centrum oferuje gościom 268 pokoi rozmieszczonych na 8 piętrach. Do dyspozycji ich dyspozycji jest Under The Green Wall Bar i restauracja Winestone, która oferuje bogaty wybór win, w tym także polskich i organicznych, oraz nowoczesną lokalną kuchnię najwyższej jakości z daniami kuchni europejskiej, z mocnymi wpływami regionalnymi.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.