Restauracja La Brasserie w Sofitel Warsaw Victoria przygotowała nowe, sezonowe menu. Autorem dań jest Executive Chef Paweł Kałuski.
Paweł Kałuski został szefem kuchni w Sofitel Warsaw Victoria w połowie kwietnia 2022 roku. To jego pierwsze pełne menu stworzone dla gości restauracji La Brasserie Moderne.
W nowej karcie, bazującej na rozmaitości sezonowych składników, znajdziemy wiele ciekawych pozycji. Warto zacząć od przystawek, wśród których znalazły się m.in. kiszone warzywa z boczniakiem, ziołową sałatką oraz puree z czarnego czosnku. W nowej odsłonie jest serwowany łosoś Gravad Lax: z burakiem, jabłkiem, wodorostami wakame oraz kawiorem z troci.
Wśród zup znajdziemy m.in. francuska zupę rybną Bouillabaisse oraz cebulową z serem Gruyère. Z dań głównych Executive Chef poleca comber jagnięcy z sosem z czerwonego wina. Dla miłośników ryb przygotowano filet z okonia morskiego serwowany w akompaniamencie dzikiego kalafiora oraz puree z selera.
Zwieńczeniem kulinarnej podróży będą desery, między innymi sernik z pieczonej dyni z waniliowo – migdałową posypką i marynowanymi brzoskwiniami oraz wybór lodów i sorbetów.
Zespół La Brasserie Moderne poleca również dania wegetariańskie oraz menu degustacyjne połączone z kolekcją starannie wyselekcjonowanych win, z których słynie restauracja.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.