Partnerzy portalu
Nowe, jesienne menu w La Brasserie Moderne w Sofitel Warsaw Victoria Nowe, jesienne menu w La Brasserie Moderne. / fot. materiały prasowe

Nowe, jesienne menu w La Brasserie Moderne w Sofitel Warsaw Victoria

Autor: oprac. JS Data: 20 września 2022 09:31

Restauracja La Brasserie w Sofitel Warsaw Victoria przygotowała nowe, sezonowe menu. Autorem dań jest Executive Chef Paweł Kałuski.

Paweł Kałuski został szefem kuchni w Sofitel Warsaw Victoria w połowie kwietnia 2022 roku. To jego pierwsze pełne menu stworzone dla gości restauracji La Brasserie Moderne.

Nowe, jesienne menu w La Brasserie Moderne

W nowej karcie, bazującej na rozmaitości sezonowych składników, znajdziemy wiele ciekawych pozycji. Warto zacząć od przystawek, wśród których znalazły się m.in. kiszone warzywa z boczniakiem, ziołową sałatką oraz puree z czarnego czosnku. W nowej odsłonie jest serwowany łosoś Gravad Lax: z burakiem, jabłkiem, wodorostami wakame oraz kawiorem z troci.

Hotel, pensjonat, ośrodek wypoczynkowy – szukasz ciekawych ofert inwestycyjnych? Sprawdź PropertyStock.pl

Wśród zup znajdziemy m.in. francuska zupę rybną Bouillabaisse oraz cebulową z serem Gruyère. Z dań głównych Executive Chef poleca comber jagnięcy z sosem z czerwonego wina. Dla miłośników ryb przygotowano filet z okonia morskiego serwowany w akompaniamencie dzikiego kalafiora oraz puree z selera.  

Zwieńczeniem kulinarnej podróży będą desery, między innymi sernik z pieczonej dyni z waniliowo – migdałową posypką i marynowanymi brzoskwiniami oraz wybór lodów i sorbetów.

Zespół La Brasserie Moderne poleca również dania wegetariańskie oraz menu degustacyjne połączone z kolekcją starannie wyselekcjonowanych win, z których słynie restauracja.

Paweł Kałuski został szefem kuchni w Sofitel Warsaw Victoria w połowie kwietnia 2022 roku. / fot. materiały prasowe

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz