Partnerzy portalu
PHH z nową akcją w warszawskich hotelach. Zaprasza na Festiwal Steków Festiwal Steków w warszawskich hotelach z grupy PHH/fot. materiały prasowe

PHH z nową akcją w warszawskich hotelach. Zaprasza na Festiwal Steków

Autor: MB Data: 03 września 2022 07:31

Stołeczne hotele z grupy PHH: Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Renaissance Warsaw Airport Hotel oraz Regent Warsaw Hotel przygotowały Festiwal Steków, który rozpoczął się na początku września i potrwa do końca października.

Festiwal Steków w warszawskich hotelach z grupy PHH

– To już kolejna edycja Festiwalu Steków. Poprzednia edycja organizowana była w hotelu Courtyard, natomiast w tym roku dołączył również warszawski hotel Renaissance oraz Regent. Nasi szefowie kuchni opracowali nowe, wyjątkowe receptury dań, które z pewnością zadowolą miłośników dobrego mięsa. To będzie okazja do skosztowania wysokiej jakości sezonowanej wołowiny w najlepszym wykonaniu – mówi Artur Derela, dyrektor Renaissance Warsaw Airport Hotel.

Szefowie kuchni warszawskich hoteli, Piotr Lasecki, Volker Muehrer i Andrzej Bryk stoją na straży autorskiej receptury dań specjalnie przygotowanych na to wydarzenie. Podczas festiwalu w menu można znaleźć m. in. carpaccio z wędzonej polędwicy, hamburger z sezonowanej wołowiny, kanapkę w amerykańskim stylu Reuben, New York Steak, T-Bone Steak oraz absolutny hit – Porterhouse Steak.

Hotel, pensjonat, ośrodek wypoczynkowy – szukasz ciekawych ofert inwestycyjnych? Sprawdź PropertyStock.pl

 – Przy komponowaniu menu inspirowaliśmy się kuchnią amerykańską, ale chcieliśmy ją pokazać w polskim wydaniu. Nasze wieloletnie doświadczenie pozwoliło nam przygotować autorskie receptury, które w połączeniu ze świeżymi polskimi produktami tworzą wyjątkową kompozycję smaków – mówi Piotr Lasecki, szef kuchni Courtyard by Marriott Warsaw Airport Hotel.

– Do przygotowania wszystkich steków w menu użyliśmy sezonowego mięsa wyłącznie od polskich producentów, co tylko pokazuje, że nie trzeba importować produktów z całego świata, aby stworzyć światową kuchnię w naszej restauracji Venti-tre – dodaje Volker Muehrer, szef kuchni w Regent Warsaw Hotel.

Poza tym dla fanów motoryzacji w hotelowym lobby oraz restauracji Renaissance Warsaw Airport i Courtyard by Marriott Warsaw Airport wystawione zostały dekoracje w stylu amerykańskim, w tym kolekcjonerskie wersje motocykli. Wszystkie atrakcje są dostępne dla gości zarówno tych hotelowych, jak i restauracyjnych. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz