Praca w hotelu od kuchni. Hotele w Trójmieście zapraszają na Dzień Otwarty Jak wygląda praca w hotelu od kuchni? Trójmiejskie hotele odsłaniają kulisy i zachęcają do pracy. / fot. materiały prasowe

Praca w hotelu od kuchni. Hotele w Trójmieście zapraszają na Dzień Otwarty

Autor: oprac. JS Data: 05 kwietnia 2022 10:14

6 kwietnia osiem hoteli z Trójmiasta łączy siły w ramach Dnia Otwartego w Sofitel Grand Sopot. To wspólna inicjatywa hotelarzy, którzy chcą zachęcić do pracy i spróbowania swoich sił w hotelarstwie.

Dzień Otwarty skierowany jest do wszystkich, którzy zastanawiają się nad zdobyciem nowych kompetencji czy rozwoju zawodowego. Hotelowi eksperci czekają na chętnych 6 kwietnia w Sofitel Grand Sopot od godz. 8:00 do 19:00.

Przez cały dzień w hotelu będzie można dowiedzieć się, na czym polega praca w branży od kuchni, jakie możliwości i szanse czekają na przyszłych kandydatów. Na spotkanie zapraszają przedstawiciele hoteli: Mercure Gdańsk Stare Miasto, Mercure Gdańsk Posejdon, Mercure Gdynia Centrum, Novotel Gdańsk Marina, Novotel Gdańsk Centrum, ibis Gdańsk Stare Miasto, Sofitel Grand Sopot oraz Rezydent Sopot MGallery.

Hotel, pensjonat, ośrodek wypoczynkowy – szukasz ciekawych ofert inwestycyjnych? Sprawdź PropertyStock.pl

Aktualne rekrutacje w hotelach w Trójmieście

– W trakcie dnia otwartego, każdy zainteresowany będzie mógł dowiedzieć się więcej o pracy w hotelarstwie i aktualnych rekrutacjach prowadzonych w naszych trójmiejskich hotelach. Poprzez to wydarzenie chcemy pokazać, że hotelarstwo to branża, w której pracują niesamowici ludzie, pełni pasji. To branża dla osób, które szukają możliwości rozwoju. Odnajdą się tu zarówno ci, którzy szukają pracy na sezon letni, jak również ci którzy szukają stałej pracy z możliwością awansu.  A szans na rozwój jest mnóstwo. Znaczna część naszych dyrektorów rozpoczynała swoja karierę od pracy operacyjnej – mówi Joanna Kaszubowska, dyrektor generalna Sofitel Grand Sopot.  

Przez cały dzień kandydaci będą mogli spotkać się z dyrektorami i managerami hoteli, by poznać jakie wyzwania i wymagania czekają w tej pracy. Ponadto podczas Dnia Otwartego, każdy na gorąco będzie mógł odbyć rozmowę organizacyjną. Na uczestników czekają cztery stanowiska z pokazami poświęconymi wybranym działom, w tym np. przygotowaniu i wydawaniu hotelowych posiłków czy serwisowi kelnerskiemu. Z kolei pracownicy housekeepingu pokażą, jak krok po kroku wygląda obsługa pokoju. Do dyspozycji będzie dostępne także stanowisko pracy recepcyjnej, gdzie specjaliści opowiedzą m.in. o typologii pokojów oraz specyfice ich pracy. 

Pasjonaci hotelarstwa będą mieli okazję zapoznać się z infrastrukturą i przestrzenią Grand Sofitel Sopot, a także z zakamarkami kuchni. Dzień Otwarty to okazja, żeby skonfrontować swoje wyobrażenie o pracy w hotelu podczas bezpośredniej rozmowy z managerami hoteli i ich pracownikami. Przyjazna przestrzeń i ciepłe napoje stworzą dobre warunki do networkingu. Oferta zawodowa każdego z ośmiu hoteli jest kierowana także do pracowników z Ukrainy, dlatego podczas spotkań będzie można porozmawiać także z ukraińskojęzycznymi członkami zespołu, którzy udzielą wszelkich niezbędnych informacji.

– Zachęcamy każdego, kto szuka nowej zawodowej przygody do odwiedzenia nas w Hotelu Sofitel Grand Sopot. Hotelarstwo ma nieograniczone możliwości dla osób, które chcą się trwale rozwijać, zdobywać nowe umiejętności i nie znoszą nudy. Dodatkowo, to wymarzone zajęcie dla ludzi, którzy lubią mieć kontakt z innymi i cenią dynamicznie zmieniające się otoczenie. Zachęcamy wszystkich do spotkania z nami już w tę środę – dodaje Joanna Kaszubowska.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz