Sofitel Warsaw Victoria zaprasza gości do odświeżonych wnętrz restauracji La Brasserie Moderne. Jest też nowe menu szefa kuchni Macieja Majewskiego.
Sofitel Warsaw Victoria, zlokalizowany przy pl. Piłsudskiego, nieopodal Teatru Wielkiego, Ogrodu Saskiego czy Zamku Królewskiego zaprasza gości na nowe menu skomponowane przez szefa kuchni, Macieja Majewskiego.
W menu znajdziemy m.in. dziki brokuł z pastą miso udekorowany wakame, łosoś gravad lax z chrzanem i koperkiem, krem z pietruszki wzbogacony gruszkowym aromatem oraz orzechami włoskimi, dorsz skrei z mulami czy kaczkę confit serwowaną w akompaniamencie czerwonej kapusty i suski sechlońskiej, czyli tradycyjnych suszonych śliwek wywodzących się z rejonu doliny Dunajca. Wśród desery znajdziemy między innymi twaróg z nutą mięty i marakui, bezę cytrynowo-jabłkową oraz domowe lody i sorbety.
Zespół La Brasserie Moderne poleca również menu degustacyjne połączone z selekcją win, z których słynie restauracja.
Nie przegap najważniejszych wiadomości