Partnerzy portalu
Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa z polską technologią monitorowania temperatury

Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa z polską technologią monitorowania temperatury

Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa wdrożył rozwiązania mające na celu zmniejszenie ryzyka zanieczyszczenia bakteryjnego i zminimalizowania ryzyka psucia się żywności.

Autor: horecatrends.pl/pr Data: 14 października 2019 14:13

Utrzymanie produktów we właściwych warunkach wobec średnich temperatur miesięcznych na poziomie 35 stopni Celsjusza i często notowanych powyżej 40 niejednokrotnie staje się poważnym wyzwaniem, z jakimi mierzą się restauratorzy z krajów arabskich. Serwowanie nieświeżych posiłków to nie tylko duże zagrożenie dla klientów, lecz także olbrzymie straty wizerunkowe, na które nie mogą sobie pozwolić szczególnie hotele dużych renomowanych sieci.

Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa skorzystał z technologii firmy Blulog, dającej możliwość monitorowania temperatury w czasie rzeczywistym, opartej na technologii M2M.

– Po pierwsze monitorowanie temperatury jest wymogiem nałożonym przez Urząd Kontroli Żywności w Abu Zabi na wszystkie firmy związane z gastronomią. Po drugie menedżerowie Westin chcieli zaoszczędzić czas przeznaczany do tej pory na ręczne pomiary i generowanie raportów temperatury – wyjaśnia Sanjeewa Mendis, menedżer ds. operacyjnych i rozwoju biznesu w Smaats, firmy która odpowiada za wdrożenie systemu Blulog w krajach arabskich.

Hotel Resort & Spa jest wyposażony w 70 rejestratorów RF opracowanych i stworzonych przez Blulog. Urządzenia systematycznie mierzą i wysyłają dane do koncentratora, który – podłączony do Internetu – przesyła je do chmury. O wszelkich odchyleniach system automatycznie informuje odpowiednie osoby za pomocą SMS-ów lub e-maili. Umożliwia to menedżerom hotelu zapewnienie odpowiedniej jakości dań podawanych setkom gości dziennie. Monitorowanie temperatury w hotelach również jest prawnie narzuconym wymogiem w ogromnej większości krajów.

– Opracowaliśmy system, który całkowicie zautomatyzował żmudny wcześniej proces pomiaru. Temperatura znajduje się pod stałą i ścisłą kontrolą, pomiar odbywa się bezprzewodowo, w czasie rzeczywistym. Rejestratory mierzą ją z dokładnością +/–0,2°C w zakresie od 0 do 30°C oraz +/–0,5°C w pozostałym przedziale. Odczytu można także dokonać za pomocą dowolnego telefonu z NFC lub czytników – mówi Jérémy Laurens, CEO firmy Blulog.

 

SŁOWA KLUCZOWE

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.