Wojciech Modest Amaro otwiera restaurację w nowym hotelu w Zakopanem



horecatrends.pl - 14 listopada 2019 07:57


Wojciech Modest Amaro, zdobywca pierwszej gwiazdki Michelin w Polsce, otworzy w Zakopanem swoją restaurację „Heart by Amaro”. Nowy lokal będzie mieścić się w dawnej Villi Marilor w obrębie Nosalowy Park Hotel & SPA.

Wojciech Modest Amaro otworzy swoją autorską restaurację Heart by Amaro , która jak sam mówi, jest spełnieniem jego marzeń o podróży do natury, polskiej gościnności i odkrywaniu smaków wypływających prosto z serca. Miejsce to jest przede wszystkim otwartym domem, do którego mistrz kuchni zaprasza każdego, kto chce poznać jego osobiste, wybrane przez lata poszukiwań przepisy na definicję „pyszności”. To kuchnia stworzona z miłości do ludzi, szacunku do produktu i pasji w odkrywaniu regionalnego bogactwa Tatr. Nie zabraknie w niej również inspiracji z miejsc, które wywarły największy wpływ na kształtowanie się autorskiej kuchni mistrza. Jak sam twierdzi: „tak gotuję dla rodziny i przyjaciół odwiedzających mój dom”.

Koncepcja restauracji ulokowanej w dawnej Villi Marilor, w obrębie Nosalowy Park Hotel & SPA, nawiązuje do biesiadnego stylu spotkań kojarzonego od lat z zakopiańską bohemą. Amaro zadbał o to, aby w tej przestrzeni każdy czuł się swobodnie, dlatego też proponuje dania „do podziału”, a także do wyboru z karty. W trosce o zdrowie najmłodszych szef przygotował specjalne menu „Palce Lizać”, oparte wyłącznie na produktach ekologicznych. Dla przyszłych gwiazd gastronomii planowane są również kulinarne niespodzianki i butikowa kolekcja akcesoriów oraz strojów kuchennych. 

Hotel, pensjonat, ośrodek wypoczynkowy – szukasz ciekawych ofert inwestycyjnych? Sprawdź PropertyStock.pl

Dopełnienie całości stanowi unikalna karta win, z akcentem na wina organiczne, a także kultowa selekcja polskich alkoholi: wódek, nalewek, likierów, miodów pitnych, cydrów i kraftowych piw.