Partnerzy portalu
Zmiany w Polskiej Izbie Hotelarzy. Paweł Pyra dołączył do zarządu Paweł Pyra, doświadczony szef kuchni, dołączył do zarządu Polskiej Izbie Hotelarzy. / fot. materiały prasowe

Zmiany w Polskiej Izbie Hotelarzy. Paweł Pyra dołączył do zarządu

Paweł Pyra, doświadczony szef kuchni, dołączył do zarządu Polskiej Izbie Hotelarzy. Taka decyzja zapadła podczas Walnego Zgromadzenia Członków PIH, które odbyło się 30 września br. w Krynicy-Zdrój w hotelu Prezydent Medical SPA & Wellness.

Autor: horecatrends.pl/informacja prasowa Data: 08 października 2021 15:54

Paweł Pyra jest wiceprezesem Fundacji Klubu Szefów Kuchni i członkiem Polskiej Izby Hotelarzy. Pyra doświadczenie zdobywał zarówno w Polsce, pracując pod okiem wybitnych szefów kuchni w renomowanych restauracjach, a także za granicą. Odbył staż we Francji. Gotował dla wybitnych postaci ze świata kultury i biznesu oraz na wyborach Miss Polski.  Aktualnie Paweł Pyra jako trener kulinarny prowadzi liczne szkolenia dla kucharzy na terenie całej Polski. 

Cele Pyry w  Polskiej Izbie Hotelarzy

Cele, które postawił sobie Paweł Pyra w Polskiej Izbie Hotelarzy to m.in:

Hotel, pensjonat, ośrodek wypoczynkowy – szukasz ciekawych ofert inwestycyjnych? Sprawdź PropertyStock.pl

- inicjowanie projektów dedykowanym szkołom hotelarsko-gastronomicznym - warsztaty dla młodych kucharzy
- prowadzenie i koordynacja szkoleń z zakresu gastronomii- dostosowanie menu do zaplecza gastronomicznego danego obiektu
- przedstawienie produktów SLOW COOK dla powtarzalności i ułatwienia pracy w obecnej sytuacji braku wykwalifikowanego personelu
- promowanie liofilizantów dla powtarzalności smaku danej restauracji
- kontakt z dyrektorami szkół hotelarskich i gastronomicznych

Odwołanie Zbigniewa Kowalskiego z funkcji członka Zarządu Izby

- Z uwagi na to, co czeka branżę HoReCa w najbliższych latach, złożyłem wniosek o odwołanie Pana Zbigniewa Kowalskiego z funkcji członka Zarządu Izby. Mój wniosek uzasadniłem różnicą zdań, co do planów Izby w kontekście stojących wyzwań dla branży HoReCa. Aby sprostać wyzwaniom branży hotelowo-gastronomicznej tak bardzo dotkniętej skutkami pandemii COVID-19 Zarząd Izby powinien stanowić zgrany i dobrze rozumiejący się zespół. Pan Zbigniew Kowalski nadal jest członkiem Izby deklarującym intensywną pracę na rzecz branży HoReCa - napisał w przesłanym komunikacie Marek Łuczyński, prezes zarządu PIH.

- Informuję, że podczas Walnego Zgromadzenia Członków Izby każdy z członków Izby miał możliwość zgłoszenia kandydata do organów Izby, tj. Zarządu czy Komisji Rewizyjnej. Frekwencja podczas Walnego  Zgromadzenia członków Izby była duża (ponad 65 %) - dodał.

Nowe inicjatywy Polskiej Izby Hotelarzy

Jednocześnie podczas Walnego Zgromadzenia Członkowie zgłosili następujące inicjatywy do realizacji przez Zarząd:

1. Utworzenie specjalnego programu szkoleń dla nauczycieli i adeptów szkół hotelarsko-gastronomicznych I i II stopnia. ;
2. Organizacja jesienią 2022 r. Forum Turystyki Pro-zdrowotnej w Beskidzie Sądeckim. (Krynica-Zdrój, Muszyna) ;
3. Prowadzenie seminariów tematycznych przez ekspertów dla członków Izby: zagadnienia prawne, praktyczne, bhp. 4. Przygotowanie Kodeksu postępowania zgodnie z RODO na podstawie art. 40 RODO, dla małych i średnich obiektów hotelowych. ;
5. Zmierzenie się z "brakiem rąk do pracy" w branży HoReCa.

Prezes PIH zadeklarował, że do końca roku zostanie powołanych 4-5 Menadżerów Regionalnych PIH, spośród członków zwyczajnych Izby. Zarząd Izby przedstawi członkom PIH kalendarium wydarzeń na rok 2022 do połowy grudnia br. Jeszcze w 2021r. zostanie stworzony katalog dostawców dla członków Izby. Jednocześnie Izba rozpocznie prace nad stworzeniem specjalnej, energetycznej grupy zakupowej oraz platformy zakupowej PIH.

Nowy skład osobowy Zarządu PIH, to:

- Marek Łuczyński (Prezes Zarządu)

- Michał Chabior (Członek Zarzadu)

- Paweł Pyra (Członek Zarządu)

Łącznie Izba posiada w roku 2021r.  aktywnych 49 członków, z czego połowa z nich to obiekty noclegowe (skategoryzowane oraz nieskategoryzowane). Resztę członków Izby stanowią: organizacje branżowe takie jak (Stowarzyszenie Hoteli Historycznych czy Polskie Towarzystwo Turystyczno-Krajoznawcze), szkoły hotelarsko-gastronomiczne czy też firmy wspierające obsługujące branże HoReCa.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.