- Do nowego projektu poszukujemy prawdziwego wirtuoza pieczenia, który chciałby dołączyć do naszego zespołu i tworzyć lub współtworzyć zupełnie nową, hi-endowową ofertę cukierniczo-piekarniczą na najwyższym światowym poziomie! - czytamy w ogłoszeniu marki Deseo.
Z informacji przedstawionej na facebookowym profilu marki wynika, że Deseo zamierza wejść w wyroby piekarnicze, takie jak np. swoje wersje popularnych croissantów czy innych wypieków.
Firma podkreśla, że aplikujący do pracy w Deseo mogą liczyć na atrkacyjne warunki zatrudnienia. - Stworzymy Ci warunki, które z niczym nie będą Cię ograniczały. Prawdopodobnie rozpoczniesz wspólną przygodę od podróży razem z nami do Paryża, gdzie dokładnie omówimy nasze oczekiwania - podano.
Deseo Patisserie & Chocolaterie to luksusowe cukiernie specjalizujące się w ciastkach typu petit gateau, tortach i czekoladowych pralinach. W sieci jest pięć lokali w Warszawie oraz jeden w Poznaniu - w Starym Browarze.
Nazwa cukierni pochodzi z języka hiszpańskiego i oznacza pragnienie, marzenie.
Założycielami Deseo są Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska, para podróżników prowadzących od wielu lat najpopularniejszy w Polsce blog podróżniczo-kulinarny Tasteaway.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.