Partnerzy portalu
Food & coffee pairing - restauracja Signature współpracuje z Nespresso fot. materiały prasowe

Food & coffee pairing - restauracja Signature współpracuje z Nespresso

Restauracja Signature, mieszcząca się w H15 Boutique Hotel w Warszawie, wprowadziła wyjątkową propozycję deserową pod nazwą "Harmonizacje Nespresso". Do trzech deserów dobrano specjalne mieszanki kaw Nespresso, serwowane w postaci lungo, ristretto lub espresso. Dzięki temu, w ciągu minionego kwartału (lipiec-wrzesień 2019) zainteresowanie deserami w restauracji Signature wzrosło o 28 proc. Hitem jest Tarta Pralinkowa serwowana z Espresso Origin Brasil.

Autor: www.horecatrends.pl Data: 03 grudnia 2019 15:07

- Zarówno w naszej restauracji Signauture, jak i w hotelu H15, bardzo cenimy nietypowe projekty. Dlatego, gdy z Wojciechem Kilianem, Head Chefem Signature Restaurant, usłyszeliśmy o coffee pairingu, wiedzieliśmy, że to coś dla nas. Dzięki świetnej współpracy Coffee Ambasadora Nespresso – Ani Oleksak z naszym Pastry Chefem – Jakubem Nastałkiem, powstała pierwsza w Polsce idea połączenia kawy i deseru. Odpowiednio dobraną i serwowaną kawą podkreślamy jego charakter, ale też tworzymy zupełnie nowe połączenia smakowe. Nasi goście już to doceniają i do nas wracają – mówi Marcin Mazur, Dyrektor spółki zarządzającej restauracją, H15 Boutique Hotel & Signature Restaurant.

Z początkiem lata w menu restauracji Signature pojawiła się nowa propozycja deserów pod nazwą „Harmonizacje Nespresso”. Do trzech deserowych dań dobrano specjalne mieszanki kaw, które miały podkreślać ich charakter, wydobywać odpowiednie aromaty i harmonizować smaki. Ganasz czekoladowo-kokosowy jest serwowany z kawą Lungo Origin Guatemala, które razem tworzą wyrafinowane połączenie owoców tropikalnych i mlecznej czekolady, pozostawiając długie i przyjemne wspomnienie smaków. Ulubiona już przez gości Tarta Pralinowa, która zdobyła I miejsce w prestiżowym konkursie Wine & Food Noble Night w kategorii deser, jest podawana z Espresso Origin Brasil. Słodycz i gładkość kawy doskonale harmonizują się z chrupką i maślaną strukturą tarty z malinami, mleczną czekoladą i orzechami lasowymi. Od momentu wprowadzania coffee pairingu dla tego deseru jego sprzedaż wzrosła o 16 proc.

Do Bezy Pavlova Coffee Ambassador Nespresso dobrała Ristretto Origin India. – Wyrazisty charakter tej kawy z pikantnymi nutami goździków i czarnego pieprzu wspaniale kontrastuje z pełną słodyczy bezą. Degustowane razem tworzą bogate połączenie z wyjątkowo długim posmakiem kremu waniliowego, przypraw korzennych i soczystych owoców - mówi Anna Oleksak.

W ciągu trzeciego kwartału (lipiec-wrzesień 2019) całkowita sprzedaż deserów w restauracji Signature wzrosła o  28 proc. Hitem jest Tarta Pralinkowa serwowana z Espresso Origin Brasil. Połączenie tego deseru z odpowiednio dobraną kawą urozmaiciło menu restauracji, a jego sprzedaż w porównaniu do tego samego kwartału z ub. roku wzrosła aż o 16 proc. (porównanie okresów VII-IX 2019 do VII-IX 2018).

Od kiedy w karcie deserów Signature Restaurant – w lipcu br. – pojawiła się „Harmonizacja Nespresso”, odnotowano wyraźny wzrost sprzedaży wszystkich deserów. Zainteresowanie gości wspomnianymi pairingami stanowi 31,25 proc. całości sprzedaży deserów w trzecim kwartale br.

- Cieszymy się, że już po trzech miesiącach od wprowadzenia „Harmonizacji Nespresso” w Signature Restaurant widoczne są pierwsze efekty. Od początku wierzyliśmy w ten projekt, a popularność deserów serwowanych razem z naszą kawą tylko potwierdza, że warto w niego inwestować. Nespresso jest partnerem w budowaniu wyjątkowych doświadczeń gości. Mam nadzieję, że do grona naszych partnerskich restauracji będą dołączać kolejne – mówi Iwona Żelazna, B2B Marketing Manager, Nestle Nespresso.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.