Lokal Gorąco Polecam. Smaki z piekarni na Dworcu Centralnym w Warszawie po Świętach Bożego Narodzeniu otworzył się w nowej odsłonie.
''Modernizację lokalu - połączoną z nowym brandingiem - planowaliśmy długo. Próbowaliśmy „wstrzelić” się w dobry (dogodny) termin. Udało się! Od dziś lokal na Dworcu Centralnym działa już na pełnych obrotach (od 4.00 do 21.00) w designerskiej formie'' - poinformowała 29 grudnia firma Enata Bread, firma posiadająca zmarki branży piekarniczo- cukierniczej.
Enata Bread podała również, że ich rzemieślnicza marka Bakery otworzy się w Elektrowni Powiśle. Będzie serowawać wypieki w stylu włoskim.
''BAKERY WILANÓW proponuje wypieki w polskim stylu, BAKERY BROWARY WARSZAWSKIE we francuskim, a BAKERY ELEKTROWNIA POWIŚLE - będzie we… włoskim! Wydarzenie to ważne i przełomowe, bo przecież w Warszawie (co tam, w całej Polsce!) nie ma włoskiej piekarni'' - informuje Enata Bread na LinkedIn.
Jak deklaruje firma, do otwarcia takiego lokalu przygotowywała się długo i pieczołowicie.
''A zaczęło się od receptury na Panettone, która z wielką cierpliwością i wytrwałością - przez dwa lata - powstawała pod okiem Michała Palety w BAKERY BROWARY WARSZAWSKIE. Udało się! Uznaliśmy, że możemy się już naszym Panettone pochwalić. Do tego kilka wizyt w Rzymie, Mediolanie, Neapolu, gdzie studiowaliśmy jak powstają: cornetto, ciabatty, pizza rzymska czy bomboloni. Jesteśmy gotowi!'' - pisze Enata Bread.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.