Partnerzy portalu
Jak połączyć eklera z makaronikiem? Gdańskie cukiernie znalazły sposób Deser Monsieur Armand x Eklerownia będzie dostępny w listopadowy długi weekend. Fot. Monsieur Armand/Facebook

Jak połączyć eklera z makaronikiem? Gdańskie cukiernie znalazły sposób

Autor: KG/horecatrends Data: 11 listopada 2022 10:15

Gdańskie cukiernie Monsieur Armand i Eklerownia stworzyły niepowtarzalny deser, w którym połączyły francuskiego makaronika z eklerem.

''Zamknięty w eklerku crème pâtissière na bazie białej karmelowej czekolady od Varlhona, aromatyzowany ziarnami fasoli tonki, u góry aksamitny ganache i idealne dopełnienie całości - makaronik Dulcey'' - opisują deser cukiernicy.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Ekler będzie dostępny przez długi weekend 11/12/13 listopada w czterech lokalizacjach:
- w Monsieur Armand przy Św. Ducha 115/117 i Chrzanowskiego 9;
- w Eklerowni przy Straganiarskiej 53/54 oraz Mariackiej 50/52.

Monsieur Armand to gdańska manufaktura makaroników. Niedawno znalazła się na  ‘’La Liste’’, liście promującej najlepsze cukiernie na świecie. 

Eklerownia to pierwsza polska cukiernia wyłącznie z eklerami. Trzy miesiące temu Eklerownia otworzyła swój drugi lokal - działa przy Mariackiej. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz