W bogatym programie XVI Międzynarodowych Dni Wina w Jaśle znalazły się Warsztaty Degustacyjne prowadzone przez specjalistów z branży winiarskiej.
W programie m.in.
Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl
- Polska vs. Reszta świata - Tomasz Kolecki, Stowarzyszenie Sommelierów Polskich - najlepsze polskie etykiety zostaną porównane ze zbliżonymi do nich stylistycznie odpowiednikami, pochodzącymi z tradycyjnych regionów winiarskich. Degustacja oczywiście będzie odbywać się „w ciemno”.
- Eno-sensoryka, czyli przyjemność degustacji - Katarzyna Korzeń, EnoPortal - będzie można się dowiedzieć, co dzieje się podczas degustacji w naszych ustach, a co w głowie? I dlaczego to wszystko jest takie przyjemne?
- Polskie bąble - Michał Sobieszuk, Eat Polska - o powstające tradycyjną, szampańską metodą winach musujących, które na dobre rozgościły się w portofoliach polskich winnic prezentując z roku na rok coraz wyższy poziom. I czy bąbelki z tortem i truskawkami to dobre połączenie?
Więcej informacji na winiarze-jaslo.pl