Przy ulicy Zajęczej 1A na warszawskim Powiślu otworzy się cukiernia premium KAISER Patisserie. Cukiernia słynie m.in. z croissantów i pralin.
Cukiernie KAISER Patisserie znajdują się już w Sopocie, Gdańsku i Słupsku oraz w Berlinie. Teraz do tych lokalizacji dołączy lokal na warszawskim Powiślu.
Otwarcie KAISER Patisserie w Warszawie planowane jest na sobotę 4 lutego 2023 r. W weekend otwarcia 4-5 lutego cukiernia przygotowała dla swoich gości atrakcje, o których na bieżąco informować będzie w swoich social mediach. W programie m.in. przecięcie wstęgi, toast kieliszkiem Kir Royal, desery degustacyjne, spotkanie z mistrzem cukiernictwa, konkursy z nagrodami.
KAISER Patisserie ma w swojej ofercie bagietki, croissanty, monoporcje, makaroniki, praliny oraz kawę i rozgrzewające herbaty. Cukiernia zdobyła już sobie grono wielbicieli w Trójmieście i Słupsku.
W listopadzie 2022 r. Robert Makłowicz, dziennikarz kulinarny na swoim kanale na YouTube w odcinku poświęconym podróży na Pomorze, relacjonował wizytę w KAISER Patisserie w Słupsku.
- Miejsc o tej nazwie jest kilka. Pierwsze było i jest w Słupsku, gdyż założył je słupczanin, ale Kaisery są również w Gdańsku, Sopocie oraz w Berlinie. (...) Wziąłem coś wytrawnego, no bo taki croissant wygląda przecudnie. Wędzony łosoś, sezam, ogórki... miód... Jezu, jakie dobre, Jezu, jakie dobre - zachwycał się Robert Makłowicz.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.