Pierwsza lodziarnio-kawiarnia Kosmos zadebiutowała w kwietniu w centrum Warszawy. 1 czerwca uruchomiono punkt na warszawskim Ursynowie.
Koncept i menu nowego miejsca pozostały niezmienne. Podobnie jak w przypadku pierwszej lokalizacji na ulicy Zgoda 13, drugi lokal wypełniony jest kosmicznymi deserami. Obok lodowych klasyków w postaci mlecznych lodów, spróbować można owocowych sorbetów, a także wegańskich opcji bez dodatku mleka.
Na lokalizację naszej drugiej lodziarnio-kawiarni wybraliśmy warszawski Ursynów, dzięki czemu klienci z okolicznych osiedli mają możliwość dotarcia do naszego lokalu bez konieczności przemierzania całego miasta. Nasze produkty dostępne są również w wielu miejscach partnerskich, ale rozwój lokali stacjonarnych to nasz priorytet. Tworzymy kosmiczne, ale przede wszystkim przytulne miejsca, w których skosztować można produktów najwyższej jakości – mówi Bartłomiej Białobrzeski, Brand Manager marki Kosmos.
Bazą lodów klasycznych jest pełne wiejskie mleko połączone z kremową śmietanką, a w przypadku sorbetów – ponad 50 proc. owoców w składzie.
W lokalu na warszawskim Ursynowie dominuje motyw “galaxy”. Kosmiczne akcenty, takie jak lampy przypominające planety czy menu w formie gwiazdozbioru, obecne są we wnętrzu lodziarnio-cukierni.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.