Od początku maja w Starbucks dostępne są kawy na zimno: Iced Shaken Espresso, Cold Brew i Frappucino.
Do kawowego menu Starbucks wraca Salted Caramel Cream Cold Brew - kawa parzona na zimno. Dla gości poszukujących wegańskich napojów sieć kawiarni Starbucks proponuje w pełni wegański napój - Iced Brown Sugar Oat Shaken Espresso - na smak składają się syrop Brown Sugar, napój owsiany i naturalnie słodkie nuty Blonde Espresso Roast - czytamy w komunikacie prasowym.
W ofercie marki znajdą się też nowe, przywołujące smak lata warianty Frappuccino® takie jak Chocolatey Waffle Cone Frappuccino® Blended Beverage. Smak wafelków do lodów z nutami wanilii, uzupełniony został sosem mokka, a całość zwieńczona posypką z rożka waflowego.
Nieodłącznym elementem słonecznych miesięcy są również owocowe smaki, zatem Starbucks proponuje wersję Strawberry Waffle Cone Frappuccino® Blended Beverage, połączenie waflowego smaku z nutami wanilii i sosem truskawkowym oraz oczywiście posypką z rożka waflowego.
Jak podaje Starbucks, wszystkie nowości dostępne są w wersji wegańskiej bez żadnych dodatkowych opłat - ''aby nic nie ograniczało Gości kawiarni w wyborze ich ulubionego napoju - czy to z napojem owsianym, migdałowym czy sojowym''.
W nowym menu znalazła się także kawa ziarnista Starbucks Odyssey Blend - średnio palona kawa o cytrusowych nutach, z delikatnym marcepanowo-czekoladowym smakiem i kwiatowym wykończeniem. Tworzą ją ziarna z Zachodniej Jawy, Rwandy i Peru.
Czytaj też Ile kosztuje kawa w Starbucks? A ile czekoladowa Złota Moneta?
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.