Partnerzy portalu
Otwarto Bakery w Browarach Warszawskich

Otwarto Bakery w Browarach Warszawskich

Autor: www.horecatrends.pl/ informacja prasowa Data: 09 listopada 2020 09:19

W centrum Warszawy otwarty został drugi lokal rzemieślniczego konceptu piekarniczo cukierniczego pod marką BAKERY. W Browarach Warszawskich (ul. Grzybowska 56) wystartowała piekarnia specjalizująca się w polskim i francuskim pieczywie, tzw. wyrobach viennoiserie. Szefem piekarni i wspólnikiem został Michał Paleta. Konceptem zarządza Bartłomiej Rychcik, twórca grupy ENATA BREAD.

Piekarnia BAKERY Browary Warszawskie zagospodarowała lokal o powierzchni 100 metrów kwadratowych.

W menu znalazło się pieczywo, kanapki, słodkości, a także wyśmienita kawa. Specjalnością piekarni są wyroby viennoiserie, tj. croissanty, pain au chocolat, pain aux raisins, pain aux noix de pécan czy danish z przeróżnymi nadzieniami. Za wszystkie te wspaniałości odpowiada szef piekarni Michał Paleta, absolwent irlandzkiej Killybegs Culinary College.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

„BAKERY to koncept zlokalizowany w miejscach typu premium: centrach biznesowych i zrewitalizowanych obiektach historycznych. Strategia rozwoju konceptu zakłada powstanie maksymalnie kilku punktów w Warszawie i innych dużych aglomeracjach" – zaznacza Rychcik.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz