×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Starbucks zmienia swój kluczowy składnik. Ale nie jest to kawa
Lód jest kluczowym składnikiem kawowego giganta; fot. shutterstock.com

Starbucks zmienia swój kluczowy składnik. Ale nie jest to kawa

Autor: Paulina Piwowarek Data: 19 maja 2023 11:22

Starbucks zmienia kształtu lodu dodawanego do mrożonych napojów - zamiast klasycznych prostokątnych kostek będzie lód w postaci bryłek. W sieci zawrzało - podaje CNN Business.

Nowy lód w napojach Starbucksa

Lód jest kluczowym składnikiem kawowego giganta, zwłaszcza że jego ręcznie robione mrożone napoje stanowią obecnie około 75% jego sprzedaży. Lód jest również najwyraźniej "punktem zapalnym" dla swoich klientów.

Klienci wyrażający swoje opinie na Reddit zauważają, że nowy lód jest bardziej ciągnący lub bardziej kruchy i twierdzą, że jest podobny do lodu używanego w Sonic and the Coffee Bean. Tak zwany "granulowany lód" ma swoich fanów, ale inni obawiają się, że rozwodni napoje lub zmieni konsystencję ich Frappuccino.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Starbucks zmienia maszyny do lodu

- Bryłki nie topią szybciej - potwierdziła firma, a przejście na tę formę nie oznacza, że ​​klienci dostaną mniej lodu, ponieważ bariści używają tej samej miarki lodu.

Starbucks podał w oświadczeniu, że nowe maszyny do lodu zużywają mniej wody i zostaną wprowadzone do wszystkich jego sklepów w ciągu najbliższych kilku lat.

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz