- Teraz zmagamy się z kryzysem cukrowym, ale nam to w ogóle nie przeszkadza, ponieważ białego truciciela nie używamy wcale i to od dawna - mówi Rafał Kościuk, szef franczyzy Fit Cake.
Rafała Kościuka, szef Fit Cake od początku działalności powtarza jak mantrę, że ograniczenie spożycia cukru i przejście na zdrowszą dietę większości Polaków jest tylko kwestią czasu.
- Teraz zmagamy się z kryzysem cukrowym, ale nam to w ogóle nie przeszkadza, ponieważ białego truciciela nie używamy wcale i to od dawna. Wręcz przeciwnie ta sytuacja napędza nasz biznes, dlatego wciąż pozyskujemy nowych franczyzobiorców i konsumentów - komentuje zawirowania na rynku Rafał Kościuk.
Szef Fit Cake jedną z najpopularniejszych słodkich franczyz w Polsce przekornie nazywa „nie-cukiernią”.
Sieć w czerwcu wzbogaciła się o dwa punkty: w Gorzowie Wielkopolskim i Płocku. W lipcu powstały następne dwa - w krakowskiej Nowej Hucie i w Koszalinie. Na początek sierpnia planowane są kolejne otwarcie - w Dzierżoniowe, w warszawskiej dzielnicy Rembertów i w Pogórzu.
Czytaj też Fit Cake uruchomił cztery nowe lokale, w tym największy w swojej sieci Fit Cake XXL
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.