Po Chicken Dogach sieć Chilli Mili wprowadza do menu kolejną nowość - Chicken Kebsy. Danie serwowane jest w dwóch wariantach smakowych, do wyboru w bułce lub tortilli.
13 września w ofercie Chilli Mili pojawiły się dwa rodzaje Chicken Kebsów:
· Zajiadäy z surówką z czerwonej kapusty i sosem algierskim
· Şhamäy z frytkami, serem i sosem arabskim
Oba kebaby ze stripsami serwowane są zarówno w bułce (19 zł), jak i w w tortilli (22 zł). Można również zamówić Chciken Kebsa w zestawie z frytkami i Dolewką, na miejscu, na wynos lub na dowóz. Danie ma charakter sezonowy, zostanie w menu Chilli Mili do 25 października 2021 r.
- Chicken Kebsy to nasza autorska kurczakowa wariacja na temat kebaba. (...) Największym wyzwaniem było skomponowanie takiego kebaba, który wyraźnie odróżni się od tortilli z naszej stałej oferty. Po dodaniu czerwonej kapusty i odpowiednich sosów udało nam się uzyskać zamierzony efekt - mówi Agnieszka Rejkowicz, koordynatorka sieci restauracji Chilli Mili.
Sieć restauracji franczyzowych Chilli Mili powstała w 2018 roku, kiedy otwarte zostało 5 restauracji w różnych zakątkach Polski. Dziś jest to już 10 czynnych lokali plus 3 w budowie.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.