Do menu stacji dołączyła pozycja bazująca na roślinnych składnikach: kanapka z hummusem i świeżymi warzywami. To pierwszy w 100 proc. wegański produkt, który pojawił się w ofercie gastronomicznej sieci Circle K.
Nowa pozycja w menu Circle K jest w 100% wegańska. W jej skład wchodzą świeże warzywa takie jak sałata, ogórek i rzodkiewka, a główną rolę odgrywa pożywny hummus z suszonymi pomidorami, przyrządzony z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy.
Przekąskę uzupełnia również wegańska bułka typu „samo ziarno”, bez dodatku mąki, która zawiera płatki owsiane, słonecznik, pestki dyni, złote siemię lniane, ziarno pszenicy, płatki sojowe i żytnie, grys pszenny oraz błonnik - czytamy w komunikacie prasowym.
Jak deklaruje Circle K , wegańskie kanapki z hummusem są codziennie przygotowywane przez pracowników stacji i na świeżo serwowane klientom.
Nowość będzie początkowo dostępna na 55 stacjach Circle K - ich pełną listę można sprawdzić na stronie sieci.
Wraz z kanapką z hummusem w menu sieci pojawiła się inna propozycja przygotowana dla klientów preferujących dietę wegetariańską. Ciabatta z jajkiem, świeżym ogórkiem, rzodkiewką i sałatą to również zdrowa i lekka propozycja na letnie śniadanie.
W tym roku na stacjach Circle K wprowadzono jeszcze jedną nowość skierowaną do klientów stawiających na roślinne przekąski - Burgera Vege z mięsem roślinnym „beyond meat”. Kotlet został przygotowany z białka grochu, marchewki, soku z jabłek, granatów oraz buraków
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.